zahov3 Публикувано Ноември 12, 2005 Share Публикувано Ноември 12, 2005 сигорно супер тъпо ше ви прозвочи обаче някой ше може ли просто да ми обесни каква е разликата между:Акустична Китара,Ел акостична,Класическа китара, Испанска Китара, и Концертна китара? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Ноември 12, 2005 Share Отговорено Ноември 12, 2005 ми до колкото знам испанска, класическа и концертна са едно и също нещо. или по-скоро няма концертна китара а така им викат на тея дето свирят разни класически неща в оркестър или де да знам . акустична може да бъде западна или класическа китара, като западната е с метални струни, а класическата - с найлонови. има и разлики като например ширината на грифа ама те не те бъркат особено много . а ел. акустична се ползва главно в джазовата музика и, казано на български език, е куха електрическа китара. има и акустични китари с пиезо адаптери които които могат да бъдат свързани към усилвател. ако говоря глупости моля някой друг да ме поправи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drizzt Отговорено Ноември 12, 2005 Share Отговорено Ноември 12, 2005 за испанските мисля че са с гръб от кипарис който е по тънък и май имаше и накаква геометрична разлика спрямо класическата класическата с найлонови струни и по широк гриф.. мойта е с тесен но май пак се води класическа.. а концертната май че си е класическа направена така че да има по силно звучене, нали иде концертна и аз ако дрънкам глупости, и мене ме поправете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NitroBGA Отговорено Ноември 13, 2005 Share Отговорено Ноември 13, 2005 Да въведем все пак някаква систематизация, за по-голяма прегледност : Електрическа китара : Купчина дървесина и метални чаркове (които съвсем не са какви да е, от тях зависи звука). Струните вибрират и възбуждат едни устройства - на англ. pickups , на български - незнайно защо "адаптори" . Тя е винаги и без изключения с метални струни, а формата и размерите са прозволни. Полуакустична китара (респективно полуелектрическа) : Това казваме на акустична китара, с вградени (инсталирани, монтирани, фабрично вградени) адаптори. Може да си чул за такава с "пиезо адаптори" (това е сложно). При нея съществуват всички особености на гореописаната китара, с изключение на формата (иначе няма да е полуакустична). Тя е с кабел няма нужда да се напрягаш да свириш силно, просто усилваш 'volume' коректора на усилвателя си. Ако искаш можеш да изключиш кабела. Тогава китарата се превръща в акустична. Акустична китара : 1* Класическа китара - нарича се така най-вече заради формата си - класическа: Крушовидно тяло (неизрязано отникъде), широк гриф, 2 тройки ключове на главата. ВИНАГИ е с найлонови струни (за да можеш да свириш с нокти). 2*Т.нар. Кънтри китара - тя е с метални струни и обикновено не е изрязана, а може и да е, в областта на високите прагчета, за да се достигат по-лесно позициите. Обикновено се свири с перо (не е задължително). Испанска китара - класическа китара. По-скоро се говори за испански строй, при който свободните струни звучат като Ми мажор (open E). Концертна китара - измислено понятие - може да бъде всякаква. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NitroBGA Отговорено Ноември 13, 2005 Share Отговорено Ноември 13, 2005 сигУрно супер тъпо Ще ви прозвУчи обаче някой Ще може ли просто да ми обЯсни каква е разликата между:Акустична Китара,Ел акУстична,Класическа китара, Испанска Китара* и Концертна китара? ей това ще ми прозвучи тъпо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo Отговорено Ноември 13, 2005 Share Отговорено Ноември 13, 2005 ми до колкото знам испанска, класическа и концертна са едно и също нещо. или по-скоро няма концертна китара а така им викат на тея дето свирят разни класически неща в оркестър или де да знам . акустична може да бъде западна или класическа китара, като западната е с метални струни, а класическата - с найлонови. има и разлики като например ширината на грифа ама те не те бъркат особено много . а ел. акустична се ползва главно в джазовата музика и, казано на български език, е куха електрическа китара. има и акустични китари с пиезо адаптери които които могат да бъдат свързани към усилвател.ако говоря глупости моля някой друг да ме поправи това са най-точните определения. просто и ясно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts