Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

"пич " пиши на кирилица щото съвсем скоро ще те "уволнят" от форума, не разбирам какво точно питаш за марката Sonor ? как така всичко ли е качествено, много относително понятие ? според цената която плащаш получаваш по голямо или по малко качество на изделието , при всики марки е така, аз лично барабаните не ги харесвам, това не означава че са кофти, но просто за мен на тази цена Yamaha правят каде каде по сносни барабани, Сонор в евтините си барабани са адски зле с железария и машинките, многои кофти и неудобно окачване, покритието на барабаните е някакво кофти фолио, правят ставнителни добри педали, това мога да отлича от тази марка, за друго не се сещам. нямала съм и пряк досег с нещо по конкретно освен с кардан на сонор и барабаните на Яшо от Д2, не останах особено очарована от видяното .все пак избора си е твой, в Германия цените на барабаните не са по евтини от тези тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според Донко (учителя ми) това са най-добрата марка. аз лично не разбирам. в интернет-магазините ми прави впечатление, че са най-скъпите барабани. от там нататък не знам дали са най-добрите или най-използваните. аз честно казано се кефя на Лудвиг как звучат, освен това Джон Бонъм и Тре Куул свирят на тях, пък и го правят по убийствен начин.

Редактирано от Elan Morin Tedronai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зна4и аз тия барабани сонор в наи евтиния им вариант ги поръ4ах за 860 лева та мисалта ми е тогава за тия пари има ли зна4ение дали 6тях да си взема сонор,стаг или скот от страна на ка4еството дали съм се преебал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е пред стаг или скот сонор си е цветенце, серита предполагам е 1001 или нещо такова май беше, смисъл най ниската. най -малкото ще се кефиш на марката , няма дае някоя " куча" въпреки че модела на барабаните няма да е кой знае какво.

според Донко (учителя ми) това са най-добрата марка

а според мен учителят ти не е прав , има една марка Premier (made in England), правят убийствено яки барабани, жалко че в БГ ги няма в изобилие.

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж, Access, аз го цитирам него. сигурно има и други яки марки. що се отнася до мен, като дойде време да изибирам комплект (дай боже скоро) ще си избера надявам се Лудвиг.

 

а, иначе чинелите K ще ходим с Донко да ги купуваме от Турция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сонор не са нито най-добрата марка а пък още по-малко най-скъпата...първото е лично мнение,второто-ше ме извиняваш много,невярно мнение.педалите са добри аз имам такъв двоен,макар че го продавам;)access е напълно права,след ямаха,премиер правят най-добрите барабанив средния(и нисък) ценови диапазон.ако искаш съвет кажи колко пари имаш просто...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мм да, сега разгледах няколко сайта за този модел, общо взето нищо впечатляващо Force и специално Force 505 e eжтинджос линия на Сонор, но за цената си е доста по добре да се набуташ с този Сонор отколкото с някой Стаг,Скот,Рикс или друга подобна марка произведена в дълбините на китайско говорящите страни.tmp26f7f.jpg , този модел се предлага в 3 вариации , а именно :

1. Stage Sеt -12,13,16,22

2. Studio Set -10,12,14,20

3. Combo Set -10,12,14,18

дървенията предполагам е от махагон както при всичкиевтинджос модели ,разликите м/у трите модела е в размерите на корпусите , барабачето е някакво метално за всички модели , гадното е че комплекта май се продава само с една стойка за чинел. фус машината ми изглежда прилична , но никак не ми допада дървеното и грозно окачване на томовете, но като гледам май при почти всички марки напоследък се забелязва точно това окачване при най-евтините модели, за съжаление дори при Yamaha Rydeen със съвсем минимални разлики. покритието е някакво фолио(не са лакирани), гледай да не го издраскаш някаде,че последвалият ефект е много грозен .честито да ти е ;):)

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има една марка Premier (made in England), правят убийствено яки барабани, жалко че в БГ ги няма в изобилие.

В Пловдив се продава една Кабриа чисто нов комплект за 2400 лв мисля че беше.мн красиво изглеждат но не съм убеден че си струват парите.А по-хубавите барабани на Премиер са още по скъпи и за същите пари които ще дадете за един такъв комплект може да си вземете Yamaha Birch Custom Absolute - доста по качествен продукт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм свирил известно време на такъв Sonor(force 505) нищо лошо няма в тоя сет...смисъл че не е нищо особено, но все пак е Sonor...само че този, на който свирех аз беше с каса 20, което според мен му беше големият недостатък.

 

Мисля че ето този тука с големите размери ще е доста по-добър, това го казвам не само зашото се кефя на големи размери, но и защото по принцип впечатлението ми е , че евтини барабани с малки размери :ph34r: ми нещо не ги бива

tmp26d14.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) По и Най хубави барабани и марки НЯМА ! Има По и Най хубави модели(и естествено-предпочитания) :D !

 

Относно Сонор,мога да кажа,че си заслужават само двете най-скъпи серии - Delite и Designer,не съм съвсем сигурен обаче,дали си заслужават цените :D

Свирил съм на почти всички модели на Сонор и не мога да кажа нищо лошо,но и нищо хубаво ! Определено мисля,че с колкото и пари да разполагаш,ако са по малко от 2 000,по добре е да си вземеш барабани на старо !

Относно "Кабрията" на Премиер смятам,че това е най-добрият сет за 2 400 лв. (въпреки,че може да се намери и за по-малко)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чух една кабриа в една репетиционна редом с yamaha stage custom и изобщо не ме трогна!Ямахата звучеше доста по добре и като хардуер и като външен вид също.Пък и ямахата е доста по евтина.Според вас какво е предимстжото на кабриата(не съм особенно запознат с премиер...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.