Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте приятели,

Двуумя се, ама много - пред дилема съм коя от двете свирки да си взема. Взимайки коя от двете свирки ще направя "по-голям скок" ? Кое би било по-добра покупка, при положение, че в момента използвам използвам Тритон ЛЕ с 48 меги РОМ.

Корг М50 е чисто нов, РОМ-а му е 256 Меги, орязан е доста (малкото братче на М3), полифонията му е 80 звука, нов синтез EDS. Няма семплер - но аз така или иначе не го използвам. Има слот за флаш карта, има и USB

Корг-а Студио е дърт, но мн. запазен - бил е най-високия възможен клас някога (фрашкан е с какви ли не екстри), може да му се купи и инсталира CD, има 48 МВ РОМ, може да се разширява до 160 с ЕХВ бордове - полифонията му била 2 по 60 (ама това прави ли го 120 - ако някой е наясно моля да ми отговори на този въпрос????), синтеза е HI. Няма флаш карта, няма и USB - разчита на SCSI интерфейс и CD, което се купува допълнително.

Вие как бихте постъпили, кое бихте избрали и защо?

Предварително благодаря за отговорите,

Митко

Редактирано от mitkosan
Отговорено

Ако Тритона е запазен и напълно функциониращ мисля, че е по-добрият избор. Въпреки, че е вече на годинки това е топ модел на Корг, професионален инструмент на високо ниво. Пробвал съм М50 61клавиша - кофти клавиатура, крехка пластмасова конструкция, и стерилен дигитален саунд. Въпреки, че програмите и комбитата са същите като на М3, звука е с по-ниско качество . Това, че има същия чип като М3, с новия ЕДС синтез е някакъв рекламен трик, просто саунда не е същият. Не знам дали е така и при сериите на Тритон и по-малките му братя Тритон ЛЕ и ТР. Разликата е все едно между wav и mp3 файл. Но това е мое лично мнение. Най -добре е сам да се увериш като го пробваш.

Здравейте приятели,

Двуумя се, ама много - пред дилема съм коя от двете свирки да си взема. Взимайки коя от двете свирки ще направя "по-голям скок" ? Кое би било по-добра покупка, при положение, че в момента използвам използвам Тритон ЛЕ с 48 меги РОМ.

Корг М50 е чисто нов, РОМ-а му е 256 Меги, орязан е доста (малкото братче на М3), полифонията му е 80 звука, нов синтез EDS. Няма семплер - но аз така или иначе не го използвам. Има слот за флаш карта, има и USB

Корг-а Студио е дърт, но мн. запазен - бил е най-високия възможен клас някога (фрашкан е с какви ли не екстри), може да му се купи и инсталира CD, има 48 МВ РОМ, може да се разширява до 160 с ЕХВ бордове - полифонията му била 2 по 60 (ама това прави ли го 120 - ако някой е наясно моля да ми отговори на този въпрос????), синтеза е HI. Няма флаш карта, няма и USB - разчита на SCSI интерфейс и CD, което се купува допълнително.

Вие как бихте постъпили, кое бихте избрали и защо?

Предварително благодаря за отговорите,

Митко

Отговорено

Здравей!Аз скоро си купих Тритон Ле,като цяло ми харесва ама искам да кача семпли например от Другия ми клавир ПА 800,и незнам как да стане,защото е различен формата на семплите.Явно трябва конверторна програма?Нямам си и на идея.Ако някой знае как става нека пише.А относно корг Ле,мисля,че е добър избор.Аз сам с информацията на Пламен Димитров,но някой бленди не ми влизат в употреба и затова искам от Па 800 да сложа,там поне са яки.