Guest Публикувано Ноември 5, 2005 Публикувано Ноември 5, 2005 Прегледах темите за тръс рода, но (май) не намерих това което търся. Даже си прегледах и ESP Manual-a, който ми е на харда и там пишеше да натисна с палеца някъде около 16-то прагче (където грифа ми се 'слива' с тялото, с капо или пръст на първо прагче, и разстоянието някъде около 7-8 прагче е bow-а на грифа ми. И ако имам underbow (т.е. бъжди по средата на грифа) завъртам тръс рода по посока на часовниковата стрелка. Въпросът ми е, проверката за bow на грифа, кога се извършва? Когато китарата е настроена и заключена или когато просто е настроена, без да е заключена ? П.П. Ако ще отговаряте с 'занеси си китарата на лютиер' , то дайте някакви координати на лютиер в Русе или околностите Мерси предварително. Цитирай
7thString Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 Когато китарата е настроена т.е. във вида в който ще се свири... ама да не си си помислил да буташ тръс рода с натегнати струни- ще чуеш едно ПУК! и... :killyou: Тва е цаката да прецениш колко натягане/отхлабване му трябва, да охабиш струните, да завъртиш "колкото" и после да я настроиш. Да знаеш, че крайния ефект не се появява веднага а след кратко време. А, и още нещо- не се върто повече от четвърт оборот. Толкова би трябвало да ти свърши работа в повечето случаи Цитирай
Guest Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 Мерси Сега само трябва да изровя шестограм или както му се вика на джаджата, с която ще бутам тръсрода и да се захващам за работа Цитирай
pacman Отговорено Ноември 6, 2005 Отговорено Ноември 6, 2005 (Редактирано) Можеш да настроиш тръса и като го въртиш в настроено състояние (с отключен нът обаче), но докато се затяга, трябва леко да натискаш грифа надолу в зоната на нъта (може върху самия нът, но не и в края на главата!). Този метод е по-лесен, а и можеш да прецениш веднага дали си го стегнал достатъчно. Идеята е, че грифът трябва при всички положения да не е напрегнат, но за да го "отпрегнеш" можеш да го изправиш по въпросния начин, вместо да отпускаш струните. Редактирано Ноември 6, 2005 от pacman Цитирай
npace Отговорено Ноември 26, 2005 Отговорено Ноември 26, 2005 (Редактирано) какво ще рече "отключен нът" зщото това жужене на 7мо прагче ми бърка в здравето а да м/у другото сорка че изрових стара тема ама поне не флъдвам с нова Редактирано Ноември 26, 2005 от npace Цитирай
Recommended Posts