Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да попитам къде в България или пък ако се наложи от чужбина мога да намеря учебник по бас китара доколкото знам има само 2 Български учебници на Юли Марков и Иван Горинов на Юли Марков го намерих от саита на Baby Thomas но те са доста стари а и искам да прочета нещо различно и ме интересува дали има чужди учебници преведени на Български нещо като това но то е за соло китара- http://www.mobilis.bg/articles/view/39755 .Предполагам че мога да поръчам от чужди саитове но на англииски но не съм сигурен дали ще разбера всичко затова търся нещо на Български.

Поздрави

Отговорено

Първо учи англииски, такава литература няма смисъл да се превежда (няма търсене, няма и предлагане)...

Второ аз ли съм прост или в учебниците дето аз имам няма много за четене, ама има мнооого за свирене - а там езика е фа ключ - много труден, състои се от 20-на думи, опа знака... Школи има в мрежата с лопата да ги гребеш. Наши има в книжарницата на композиторите, оня ден бях там, но не останах впечатлен - 25 лева за ксерокопие с грозна копирна корица и пластмасова подвързия няма да дам ако ще и турско да стане...

Отговорено

Уча го от 8 години и в училище се говори само на англииски по всички предмети(без българския де :) )Но просто днес на соло китариста ни му подариха точно този учебник за които дадах линк макар че тои е доста напреднал и ми направи впечатление че има доста друго писано освен ключа ФА за ефекти,кубета,китаристи...Потърсих такива учебници в нета но не намерих.Така че ще съм много благодарен на едно линкче на Л.С ако не те затруднява.

Поздрави