Тео Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Честотнонаправляващите колони(bandpass), може би в най-голяма степен от всички видове, дават изражение на душевното състояние на собственика си. Ако човек иска да си достави наслада, като слуша дълбок и отчетлив бас, то той няма проблем с това, че колоната не е особено силна. В случай, че човек плаща данък обществено мнение, то той взима съответните мерки да не разберат само от неговия квартал, когато се прибира с колата, а и от съседния. ...колоната ми не е bandpass... "^ Не ти ли е минавало през ума, че хората сами спират да обръщат внимание на приказките ти?" Parni_Valjak, в случай, че съм нискоинтелигентен, е много вероятно да не ми е минавало. Във всички останали случай, няма причина да ми е минавало, така че въпросът ти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Честотнонаправляващите колони(bandpass) Е НЕПРАВИЛЕН, некомпетентен превод."Лентопропускащи" е правилният български превод - за тези които четат темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Когато казаното е вярно предпочитам да оценя вярността, а не чувствата в мнението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Честотнонаправляващите колони(bandpass) Е НЕПРАВИЛЕН, некомпетентен превод."Лентопропускащи" е правилният български превод - за тези които четат темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тео Отговорено Септември 12, 2010 Share Отговорено Септември 12, 2010 (Редактирано) Според мен, лентопропускащ филтър е сполучлив превод на band-pass filter, защото успява да предаде същността на устройството. Без да коментирам, доколко опитът ми е бил успешен, аз се опитах да преведа band-pass enclosure, запазвайки същността. Това беше и причината да искам изрично да не бъде преведено като "лентопропускаща колона". Използвайки различни конструкции за еднакви говорители, в band-pass конструкция може да се произведе звук със същата сила, като на говорителя се подаде в пъти по-малка мощност. Това доказва, че в зависимост от случая, поведението на band-pass колоната може да бъде и като това на лентов усилвател. Редактирано Септември 12, 2010 от Тео Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 12, 2010 Share Отговорено Септември 12, 2010 Твърдение 1: Използвайки различни конструкции за еднакви говорители, в band-pass конструкция може да се произведе звук със същата сила, като на говорителя се подаде в пъти по-малка мощност. Твърдение 2: Това доказва, че в зависимост от случая, поведението на band-pass колоната може да бъде и като това на лентов усилвател. Твърдение 2 не е следствие на твърдение 1. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts