Jump to content
Българският форум за музиканти

отворено свирене


Recommended Posts

не знам дали някой го е опитвал. аз поне от няколко месеца насам по тренировки вкъщи по репетиционни само така си водя. лявата ми ръка е предназначена основно за фуса и чинела. макар че от няколко месеац практикувам така, тренировките си казват думата. лявата ръка е далеч по силна и бърза. просто се оформи нещо като навик и надали ще се откажа. мога да комбинирам доста добре томовете заедно с дясната, а и удрянето по соловия и чинелите е особено силно и отчетливо. не мисля, че ще се откажа от това. не защото Били Кобхъм или Дом Фамуларо го правят, просто ми харесва. не знам дали някой го е опитвал, но горещо ви го препоръчвам.

Редактирано от Elan Morin Tedronai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да,опитвал съм го като упражнение или като "гъзария" заради визуалния ефект,но за свирене по принцип не го препоръчвам,просто няма достатъчно основателна причина да изгубите време и усилия да сменяте постановката,при положение че има и по-важни неща за които може да отиде тая енергия...

 

аз пък си правя "отворено" свирене като си слагам фуса по към средата,срещу барабанчето почти,така не ми пречи на замаха на лявата ръка.когато това не е възможно,просто вдигам фуса максимално нависоко.,воденето с лява има и плюсове и минуси...че се развива лявата ръка-да,определено,но за същото има и други начини,а и човек се изкушава да свири на барабанчето с дясна ръка,което според мен не е правилно(ако си десняк де:dance:) и не води нито до добри ритмически,нито технически резултати,тва че Gene Holgan така свири grind ритми е отделен въпрос :D по-скоро бих препоръчал за изравняване на краката(за хора ползващи 2каси или кардан)да се почва на някои ритми с ляв крак,а колкото до чинелите,задължително е за техниката на всеки сериозен барабанист да може добре да свири с лява(слаба) ръка,особено по барабанче и крешове...

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също свиря с лява водеща. По скоро практикувам 'огледално свирене' (старая се това,което свиря по единия начин,да мога и по другия)

Мисля,че няма по полезно нещо за развиване на добра координация от този тип упражнения :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е огледалното свирене много помага!!! Аз преди известно време свирех на Гари Честър една школа "New Breed" се казва...ами тя е точно на този принцип и е доста яка...но и Кацко е прав това отнема адски много време и аз (типично в мой стил) я заебах на средата тая школа. Но 100% е яко ако имате време правете го :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз сега селектирах за сваляне от eMule-то тази школа, която ти каза. ще я разгледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Школата е много добра...гореща я препоръчвам на всички.

Като я свалиш първо внимателно прочети инструкциите!!!Важни са!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

окей, свалих го. сега ще го погледна, за да видя за какво става въпрос. дано е наистина добро и полезно. :( :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саймън Филипс често практикува т.нар. огледално свирене, като сменя и постановката на барабанчето, редувайки традиционална и уеднаквена. Той затова си е и Саймън Филипс... :(:(:( Аз лично не упражнявам подобен начин на свирене, макар че, ако композицията налага, отработвам необходимия елемент, докато се получи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всъщност доколкото знам той е и един от хората, който практикува отворено свирене с лявата ръка на фуса, отколкото кръстосани. извън темата, наистина е страхотен барабанист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

abe vie golemi guzari stanahte ne6to q purvo se nau4ete da svirite posle se guzarete :idea:

дами и господа, скъпи съфорумци-барабанисти (и не само такива) това е перфекният изблик на простащина , просто като по у4ебник ви се дава възможност да видите какво представлява така нареченият анти-юзър.

@tokijica прости невежеството ни, на нас неуките.. ще следваме заръките ти, но лично предвиждам скорошното ти отлитане от форума -нека силата бъде с теб.

 

по темата: воденето с лява(за десничарите) ръка е полезно, комбинацията на водене с лява или дясна ръка е много ефектно и аз много се кефя като го видя това изпълнено добре :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе днеска май всички сме нещо нервни...и аз кви ги поствам...бе да няма пълнолуние бе да му се не види?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е огледалното свирене много помага!!! Аз преди известно време свирех на Гари Честър една школа "New Breed" се казва...ами тя е точно на този принцип и е доста яка...но и Кацко е прав това отнема адски много време и аз (типично в мой стил) я заебах на средата тая школа. Но 100% е яко ако имате време правете го B)

Не мога да не се съглася ! :blink:

 

При мен разменянето на постановката води до небивал ефект, поне за мен. Иначе е много полезно, пък и както каза Кацко, изглежда ефектно като се прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.