Jump to content
Българският форум за музиканти

Анализ на движенията на палките


Recommended Posts

Първо да си направят анализ как се прави ФОН на страница, така, че да не подлага на изпитание зрението и нервите на читателя.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен всеки барабанист си има собствен и уникален начин на свирене и възприемане на това кое как да го извири, това включва и движенията и траекториите на палките и т.н., неща които с течение на времето непредумишлено се нагаждат , според удобството на свирене, не робувам на това кой как свирел и дали изглежда повече или по малко ефектно ако ръкомахаш с палките като диригент или ръцете ти ще се виждат единствено като блъскаш по чинелите. то е логично че агресивни барабанисти влагащи повече сила в ударите си вдигат палките малко по нагоре от барабанисти които се стараят да свирят тихо(аз не съм от тези)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен. Мисля, че вдигането на палките е доста важна част при свиренето на барабани. Това далеч за мен не означава, че трябва да свириш като МаХалин :) И най-важното което смятам е - силата с която свирят ръцете ти. Т.е. ако ти ги няма еднаквите удари с двете ръчички, въобще не продължавай с друг материал. После вдигането на палките на по - високо си има своите удобства, и привелегии. А и не се сещам за известен барабанист който да не вдига височко палките, което подсказва, че е правилно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали пък някой умник няма да вземе да изчисли (по компютърен път, естествено) амплитудата на пръстите на Бетовен по времето, когато е композирал "Фюр Елизе"?! Едно не ми е ясно: това какво ще промени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбира се че е добре да се вдигат палките,на Галя съм и казвал,тва всеки го знае,така имаш по-голяма динамика на удара,а иначе МОЖЕ да се свири силно и без да се вдигат палките,просто не толкова силно и динамично а и е малко по-трудно,само не разбрах Фортисимо кво иска да каже с тая тема,явно ни провокира :D колкото до другите работи,ми да хубаво е в най-общи линии да се знаят,като например че за барабанисти с по къси ръце трябват по-къси палки,макар че и тука НЯМА абсолютни правила,аз например не съм особено висок (178)а свиря с възможно най-дългите палки които си намирам,всички под 16,5 са ми зверски къси,тежестта също ужким зависи от некви такива фактори,ама всичко е индивидуално...в крайна сметка важно е какво се ЧУВА,а как го правиш,не особено:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.