Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Първо да си направят анализ как се прави ФОН на страница, така, че да не подлага на изпитание зрението и нервите на читателя.....

Отговорено

според мен всеки барабанист си има собствен и уникален начин на свирене и възприемане на това кое как да го извири, това включва и движенията и траекториите на палките и т.н., неща които с течение на времето непредумишлено се нагаждат , според удобството на свирене, не робувам на това кой как свирел и дали изглежда повече или по малко ефектно ако ръкомахаш с палките като диригент или ръцете ти ще се виждат единствено като блъскаш по чинелите. то е логично че агресивни барабанисти влагащи повече сила в ударите си вдигат палките малко по нагоре от барабанисти които се стараят да свирят тихо(аз не съм от тези)

Отговорено

Здравейте и от мен. Мисля, че вдигането на палките е доста важна част при свиренето на барабани. Това далеч за мен не означава, че трябва да свириш като МаХалин :) И най-важното което смятам е - силата с която свирят ръцете ти. Т.е. ако ти ги няма еднаквите удари с двете ръчички, въобще не продължавай с друг материал. После вдигането на палките на по - високо си има своите удобства, и привелегии. А и не се сещам за известен барабанист който да не вдига височко палките, което подсказва, че е правилно :D

Отговорено

Дали пък някой умник няма да вземе да изчисли (по компютърен път, естествено) амплитудата на пръстите на Бетовен по времето, когато е композирал "Фюр Елизе"?! Едно не ми е ясно: това какво ще промени?

Отговорено

разбира се че е добре да се вдигат палките,на Галя съм и казвал,тва всеки го знае,така имаш по-голяма динамика на удара,а иначе МОЖЕ да се свири силно и без да се вдигат палките,просто не толкова силно и динамично а и е малко по-трудно,само не разбрах Фортисимо кво иска да каже с тая тема,явно ни провокира :D колкото до другите работи,ми да хубаво е в най-общи линии да се знаят,като например че за барабанисти с по къси ръце трябват по-къси палки,макар че и тука НЯМА абсолютни правила,аз например не съм особено висок (178)а свиря с възможно най-дългите палки които си намирам,всички под 16,5 са ми зверски къси,тежестта също ужким зависи от некви такива фактори,ама всичко е индивидуално...в крайна сметка важно е какво се ЧУВА,а как го правиш,не особено:dance: