maringtr Публикувано Ноември 1, 2005 Публикувано Ноември 1, 2005 Според вас възможно ли е да се правят сносни записи и с по-калпава компютърна конфигурация и без саунд карта за стотици долари? И ако да кажете конкретни конфигурации... Цитирай
7thString Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 (Редактирано) Едни приятели от Русе(Neurobex) бяха спечелили някакви награди в списание ПроРок със запис, направен на 300Mhz комп с 32mb RAM, Sound Blaster AWE 32 и култовата програма ModPlug Tracker... а "процесора" за китарата беше FX-Box, ако някой се сеща- нещо като Трабант, ако Guitar Rig e Мерцедес Музиката и таланта си личат и през най-скапания запис Редактирано Ноември 1, 2005 от 7thString Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Едни приятели от Русе(Neurobex) бяха спечелили някакви награди в списание ПроРок със запис, направен на 300Mhz комп с 32mb RAM, Sound Blaster AWE 32 и култовата програма ModPlug Tracker... Музиката и таланта си личат и през най-скапания запис Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Междудругото познавам един румънец, който прави супер як синтетичен горграйнд с ModPlug Tracker. Тази пръдня постепенно си пробива път към софтуерните върхове, най-малкото защото е безплатна. Цитирай
bobalan Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 ами възможно е. Целия първи диск на Балканджи е записан на АМД к6-233Мхз, 128мб Рам и 2Гб хард диск. Звуковата карта беше Саундбластер Лайв. След всяко парче печахме ЦД, щото нямаше място на харда.... Не казвам, че качеството е превъзходно, но за да покажеш на хората каква ти е музикалната идея стига Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 2, 2005 Автор Отговорено Ноември 2, 2005 (Редактирано) Мерси момчета, окуражикте ме! А за модплъг-а - аз още я ползвам чат пат... Чувате ли сте за The Metal Mod Trackers? Познавам ги всичките Cthulhu, Cadaver, Malekith, Buried, Crimson King и култовите им проекти Agent Metal, Children Of The Rising Sun и т.н. Ако сте ги чували де... Редактирано Ноември 2, 2005 от dark Цитирай
jFog Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Мерси момчета, окуражикте ме! А за модплъг-а - аз още я ползвам чат пат... Чувате ли сте за The Metal Mod Trackers? Познавам ги всичките Cthulhu, Cadaver, Malekith, Buried, Crimson King и култовите им проекти Agent Metal, Children Of The Rising Sun и т.н. Ако сте ги чували де... не съм ама определено ме заинтригува По би трябвало да се притесняваш за смесването като цяло на микса, записа ще го напрайш криво ляво.Стига желание да имаш малко по вече хард гледай да има поне, и рам ако може...и процесор.. деба..много стана.. ама ский ко прайли хората Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 2, 2005 Автор Отговорено Ноември 2, 2005 Мен идеята ми е сега да си взема един микспулт и през него да записваме, само дето и двата ми сегашни компа са калпавички и не знам дали няма да се наложи и нов комп да взимаме... А иначе за метал мод тракърс, утре ще кача отбрани хитове на г-мейла Цитирай
fluti Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 ModPlug Tracker е як, аз навремето ползвах Scream Tracker за ДОС и ми беше залипсвала такава програма. Някакси много удобно и лесно се правят барабани примерно, пък и други неща.Звука може да не е кой знае колко добър, но със сигурност звучи по-добре от обикновено миди. Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 3, 2005 Автор Отговорено Ноември 3, 2005 Абе можеш да докараш супер реален звук, стига ти да си записваш семплите, иначе аз съм ползвал FastTrackers, Impulse Tracker, Modplug Tracker и MadTracker, но това беше преди, макар че сега пак може да ги ползвам за разни миксове Цитирай
wolfgang Отговорено Ноември 6, 2005 Отговорено Ноември 6, 2005 аз мисля, че ако нямаш хубави монитори (примерно) и без това едва ли ще разбереш разликата при запис на хубаво пеце/интерфейс или нещо по-като за сиромаси. при всички положения не е проблем и на p166 да записваш, стига да имаш нерви след това да чакаш офлайн просесинг, щото е бавен за реално време. че преди 8 години примерно - това беше стейт ъф ди арт на пс пазара :-)) важно е резултата да ти харесва, тогава средствата, които си ползвал, за да го постигнеш няма да са от значение. Цитирай
Recommended Posts