Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Не знам дали тук и е мястото на темата, ама по-подходящо не намерих.

Въпросчето ми е към всички хора занимаващи се с озвучаване и имащи информация/опит с разнообразна апаратура.

Ще купувам стъпало за малки озвучавания на нашата си група, колоните ни са по 400W (8om), а се предвижда и купуване на басбоксове по-нататък. Бюджета ни обаче не е сериозен та се колебаех за нещо на Behringer или Phonic - има подходящи модели за моите колони и цената им е около 700лева. Освен това доста съм работил с въпросния модел на Phonic (Max2500) и смятам че е железен (сътресения, влага, жега, кучешки студ, натоварване...няма проблеми). Обаче ми препоръчаха и марката Alto (италиански, сглобяват се в Китай). Някой чувал ли е нещо за тази марка? Доколкото знам ценовия клас е близък до Behringer/Phonic (конкретна цена не мога да кажа).

Някакви идеи/съвети?

Благодаря!

edit: не търся неща втора ръка, само нови и с гаранция

Редактирано от master_gamgee
  • 3 weeks later...
Отговорено

Щом се предвижда купуването на бас-боксове, тогава ще ти трябват 2 стъпала, или по-лошия вариант да караш с едно по-мощно стъпало и пасивни филтри на басовете. В крайна сметка достигнах до мъдрото заключение, че в Блъгария всеки плюе безмилостно (най-вече озвучители, псевдоозвучители, обезвучители и всички с претенции да имат тонрежисьорски умения след 10 години стаж в поп-фолк, рок-фолк, чалга-рок, гюбек-хоро и тн шоубизнес) другите марки и издига на пиедестал своите. Така. Моите предложения - Mackie FRS - 1300, CROWN XLS 402 DDB TECHNOLOGIES HPA 1000, QSC GX 3 - информация томан - около 700 лв с доставката изизат. Ако търсиш и по-тънкия вариант - THE T.AMP TA1050 MK-X - слушал съм точно този модел и личното ми мнение е, че определено си заслужава парите.