Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за кубе


rinti

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Първо да се извиня знам че има такива теми ама...Така значи към края на месеца смятам да си взимам бас кубе.Тъи като бюджета е до към 500лвл веднага се насочих към берингер.Трябва ми около и над 150 вата защото ще свиря с групата с него.Така какво свирим ще ме попитате-стил бон джови,аиси диси,раинбол и така.Насочих се към тези модели на берингер в моя диапазон- http://www.thomann.de/gb/behringer_bx_1800.htm и към този- http://www.thomann.de/gb/behringer_bxl1800.htm .Другия вариант е че сега фактор са пуснали промоция на тези кубета и те сам към 500 лвл- http://www.music123.com/Nemesis-N28-Combo-...398928.Music123 и- http://www.activemusician.com/item--UR.N15 и едно което е по-слабо.Баса е с пасивна електроника а не откривам информация тези кубета за какъв бас са и другия проблем е чe наи-вероятно слеващия бас ще е от ибанез ср серията а те са активни и не ми се иска да купувам пак кубе.И така да попитам кое от тези кубета ще ми препоръчате и други варианти са добре дошли :) .

Поздрави

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

За марка не мога да ти дам препоръка- единственото, което съм чувал е BXL1800 на Behringer.

 

Това, което мога да ти дам като съвет е, особено ако вземаш Behringer, задължително да е от добър магазин, в който да можеш да разчиташ на гаранцията. При тази марка има една такава кофти особеност, че може да случиш, може и да не- аз лично имам Behringer-ско кубе от около 3 години и да чукна на дърво- не ми е правило грам проблеми- а не е да не съм го разнасял наляво-надясно. От другата крайност- бившия ни басист си взе същото кубе като това тук, саунда беше много приличен, но още на следващата сутрин даде фира- включваш, цъкаш, тракаш- няма звук, няма светлина. Е върна го и му го смениха и за около година досега не е правило проблем. Така, че внимавай с гаранцията, за да не останеш с масичка за саксии...

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Блогодаря за отговора мисля че томан за достатъчно сигурен магазин и дават 3 години гаранция.А някои за тези кубета които ги има в фактор?За този берингер ме притеснява че с 12-ка говорител а те не са много популярни за бас.

Поздрави

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам много си прав а някои да знае ако се получи проблем през тези три години те ли поемат пътните защото мен не ме притеснява че сервиза им е в германия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Behringer- вземи го от Динакорд, ако ще го вземаш. Те са вносители(поне тогава бяха). Аз лично не бих разчитал на рекламация обратно до Германия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кубето е 28.6кг тоест 30евро ;) еи сега влезнах и видях че томан са вдигнали цените на кубетата които ме интересуват с около 30 евро пу м*м* им да е*а ;) .И на единия цената с динакорд се изравнява само 3 евро разлика става а наи-интересното е че двата модела кубета на берингер които съм дал в томан са с еднаква цена а в динакорд имат 33 евро разлика?!?.

Поздрави

П.п Мисля че тук е момента да блогодаря на модераторите че си вършат работата и почистиха темата от "бисерите"на някои хора ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел аз не бих ти препоръчал берингер кубе.Тези 500 лв. са страшно много пари за тези буклуци.По-добре изчакай още месец, събери още 200-300 лв. и си вземи нещо друго - Фендър или каквото там си харесаш.Това, което получаваш от берингер е едно урязано от честоти кубе(който и модел да е).Свирил съм на берингер и определено не си заслужава парите!Това е моето мнение и просто го споделям!Това кубе http://www.fender.com/products/search.php?partno=2315600010 Фендър Ръмбъл 100/115 съм го слушал също можеш да го чуеш в Райсинг Форс вади наистина много добър звук за парите си, а и е достатъчно мощно за репетиции и клубни участия.Мисля че струваше около 750 лв. ако не се лъжа, също ако си от Пловдив можеш да отидеш в Бозов да пробваш и Ампег пак модел с 15 инча говорител Ампег БА115 който също ще ти свърши 100 пъти по-добра работа от Берингер за 250-300 лв повече.Аз лично имам Ампег, но дърт от 74-та година и мога да кажа, че никое комбо, което съм чул до сега не може да се мери с него!Така че търси и ще намериш!Поздрави от Пловдив! :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен за Fender-а. Но ти препоръчвам Fender Runble 210.

Взех го от musicstor.de.Има много бистър звук. Ако не вярвяш, просто иди в динакорд и го сравни с останалите. Разликата е значителна. Най-вече заради двете 10-ки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тук е момента да спомена, че един берингер замалко не ме изпържи до смърт, докато го изключвах както си му е реда. Даде накъсо, изфърчаха искри като от фойерверк, а ключът се беше стопил отдолу. Не знам коя висша сила ме опази жив.

 

Оттогава, ако имам избор, се опитвам да нямам нищо общо с тази марка.

Редактирано от kolega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качеството е такова за каквото плащаш. Моят пулт си бачка вече 4 години нон-стоп, щото няма копче за изключване пущинята... Съгласен съм с колегите, по-добре събери още малко пари или пък оглеждай в купувам/продавам и си вземи нещо добро. Най-много боли от бързи решения и болни жени :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Дам блогодаря колеги и аз съмичък взех да се разубеждавам за берингер и наи-вероятно няма да е нищо на тази марка.А някои има ли мнение за тези кубета които са на промоция в Фактор за които съм дал линк.Защото цената е горе долу същата с промоцията преди нея незнам колко е било но може да е било кам 700лвл щото сега пусанаха едно за соло китара от 1400 на кам 900(маи)мисълта ми е че правят попринцип по-големи промоции.А за тази марка не съм чел никъде мнения а дават само 1 година гаранция така че ако някои има нещо да каже ще съм много благодарен.A сега видях че в томан цената е 411евро а в Фактор е 500лвл което си е далавера но едно нещо в описанието ми притеснява-Eden EN15 Student Combo а Student Combo не съм го виждал в описанията на никое бас кубе мога да си го преведа ама нещо не намирам смисъла ^_^ И на още едно 1 x 15" koaxial Speaker кво е тва коаксиал спикър?

Поздрави и много блогодаря предварително :);):excl:

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и очаквах никой няма мнение за тези кубета. Ще съм много благодарен ако поне някой ми разясни каква е разликата на този коаксиален говорител от другите защото досега не съм виждал другите кубета които съм разглеждал да са с такъв говорител. Може да свърши работа и името на някои съфорумник които разбира от говорители ама не влиза в раздел „Бас”.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.