niki123bg Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 (Редактирано) Аве стига сте лъгали хората, ся колкото и да си напред със слуха не виждам кой ще тръгне да настройва китара с флойд само по едно "ла". За китара с фиксиран бридж ОК, ама за плаващо тремоло без тунер не се наемам, мързел или не. Така е... затова си има заключване, щото ако ти се разстрои флойда на сцена... си ейбъл мейч wtf do you mean? Със или без заключване, ако ти се разстрои цялата боза примерно ако скъсаш струна на сцена е все тая. Тремсетъри и други такива бози могат да те спасят до някъде, но като цяло разстройването е повсеместно. Това му е готиното на фиксирания бридж - късаш струна и все тая - грифът поддава малко, но толкова незабелижимо, че все едно не ти липсва струна. Редактирано Ноември 1, 2005 от niki123bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 2, 2005 Share Отговорено Ноември 2, 2005 Да не изпадаме в детайлности. Аз струна на сцена съм късал, и то такава, която ми е била НУЖНА за дадената песен, ама... фалшиво-нефалшиво, няма да седиш като пън там- справяш се както можеш Все пак китарата има 6 струни и всяка покрива поне една октава, а всеки две- поне един "чифт" квинти Ама тва е друга тема... вярно е, че китара с тремоло се настройва малко по-кофти отколкото с фиксиран бридж, ама според мен всеки уважаващ себе си китарист трябва да може да настройва китарата по интервали и по обертонове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts