schOle Публикувано Май 24, 2009 Публикувано Май 24, 2009 Кажете как да изсвиря тоновата стълбица на китара, като таблатура понеже не зная нотите Цитирай
sasoh Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Тонова стълбица? Поясни? До-Ре-Ми-...? В коя тоналност ги искаш като табулатура? От коя позиция ги искаш? Цитирай
schOle Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 Това за тоналността и позицията не го разбрах (начинаещ съм) Иначе да, искам да изсвиря до-ре-ми-фа-сол-ла-си-до Цитирай
sasoh Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 В до мажор пиша, вероятно за нея говориш --0----1----3---- --0----1----3---- --0----2--------- --0----2----3---- --0----2----3---- --0----1----3---- Това ти е таб-а, свири го отдолу-нагоре (0 1 3, минаваш на долната струна 0 2 3 и т.н., броиш от ми (празна 6-та) Цитирай
schOle Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 Нещо се обърках. Защо е като акорди, мислех че 1-2 натискания на сруна като скала.. Цитирай
sasoh Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Написах ги така за да е на по-малко място, свири ги отделно по струни (6-та струна 0 (ми), 6-та струна 1 (фа), 6-та струна 3 (сол), 5-та струна 0 (ла), 5-та струна 2 (си)...) Цитирай
schOle Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 (Редактирано) Ако започва от Ми се губят До и Ре а и нотите нали са 8, с тоя таб идват повече. Аз ли съм тъп или е нещо друго Редактирано Май 24, 2009 от schOle Цитирай
sasoh Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 (Редактирано) Не знам дали знаеш, но китарата обхваща повече от 1 октава, така че ще срещаш всички тонове повече от 1 път на струна. Като караш по този таб имаш 3 пъти Ми примерно, от 3 различни октави (edit: малка, първа и втора съответно). До имаш на 5-та струна, 3-то прагче, имаш пак и на 5-та струна 1-во. ||----------------------|----------------------|| ||----------------------|----------0(си)--1(до)|| ||----------------------|--0(сол)--2(ла)-------|| ||---0(ре)--2(ми)--3(фа)|----------------------|| ||--3(до)---------------|----------------------|| ||----------------------|----------------------|| ||------------0----1----|--3----5----7----8----|| ||--1----3--------------|----------------------|| ||----------------------|----------------------|| ||----------------------|----------------------|| ||----------------------|----------------------|| ||----------------------|----------------------|| Ето ти до мажор в 2 различни октави (от До до До). Вземи да прочетеш малко теория, защото чувствам, че im not getting through Редактирано Май 24, 2009 от sasoh Цитирай
schOle Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 Да тази тема наистина показва, че с теорията съм доста зле. Тая октава ми е като корейски термин на диалект. Цитирай
sasoh Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Ако ти е интересно, потърси в книжарници (музикални или близо до музикално училище) Елементарна теория на музиката, там са обяснени голяма част от музикалните термини (не се плаши от изображенията на пиано и многото октави, които китарата ти няма да обхване) и ще ти се изяснят много неща Цитирай
kvelikov Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Пич, ако си мислиш, че ще се научиш да свириш от чатене във форума, май си "объркал рейса" ...:---) Кажи едно thanks на колегата, че е седнал да пише...:--) Има си литература, учители, приятели..... И мооого свирене... Успехи! Цитирай
schOle Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 Мерси пичове!!! Ще започна с литература, тъй като нямам приятели които да могат да ми помогнат в тая насока. Нашето поколение (аз съм на 17) е доста по-мързеливо и всеки чака на готово да долнлоадне песните от дата.бг. Естествено има и изключения, но не е както ми го описва дядо ми и баща ми, навремето интереса към правене на музика е бил доста по-гомям. Цитирай
Recommended Posts