Amentis Публикувано Май 9, 2009 Share Публикувано Май 9, 2009 Взех си много старо кубе,интересуваше ме да го вържа към щайгата,само че се чува само едно бръмчене и толкоз. Как да разбера дали лайнаута на кубето е бъгнат? Ако е,какво да го правя? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Май 9, 2009 Share Отговорено Май 9, 2009 Леле, чета заглавието и си викам кви са тез лайна дето жужат... Сега ако кажеш и какво разбираш под жужене/бръмчене и откъде се чува това жужене/бръмчене, какво е кубето и как точно го връзваш към щайгата, може и да ти помогне някой. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 9, 2009 Share Отговорено Май 9, 2009 Нормално. Нарича се Ground loop и причината е в това, че кубето и компютъра са заземени поотделно, т.е. всяко за себе си. Трябва ти D.I. box със ground lift или каквото и да е друго със ground lift. Виж в гугъла термина. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amentis Отговорено Май 11, 2009 Автор Share Отговорено Май 11, 2009 Аха.... а може ли някой да даде инфо как да си направя такова нещо че като бъркам из гугала и форума все едно че търся мравка в педалски задник? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 11, 2009 Share Отговорено Май 11, 2009 Не ти знам уменията и как можеш да си направиш. Мога да ти кажа откъде можеш да си купиш - музикалните магазини. Примерно: http://www.thomann.de/de/search_dir.html?x...amp;x=0&y=0 http://www.savinglots.com/lotprod.asp?item=GI100 карта с Ground lift - http://www.thomann.de/de/edirol_ua25_ex.htm и въобще много други Не знам какво си търсил, но на гугъла излиза още на първа, втора и трета позиция какво е DI box има и някакви трикове, да махаш заземяването от контакта с хартия или бла бла, ама аз не съм фен на такива работи. Предпочитам да дам 80 кинта и да не си изгоря себе си/усилвателя/лаптопа/етц... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amentis Отговорено Май 11, 2009 Автор Share Отговорено Май 11, 2009 Бе то какво е DI Box ясно ама неам толкоз кеш,търся си схема-уча(спя) в електотехникум, не би било проблем да го направя,стига да имам какво. Сега съм тръгнал да правя БОС ДС-1 самоделка тей че не е като да не знам кфо е поялник. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Май 11, 2009 Share Отговорено Май 11, 2009 Бе като знаеш кфо е поялник, потърси си сам схема, нали си в електротехникум, трябва да ги знаеш тея работи Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 11, 2009 Share Отговорено Май 11, 2009 Ми кат си толкова печен с го вземи поялника и си ги запои частите и ги сложи в една кутия (може и за обувки) и си готов. Ба и неблагодарника, едва ли не ми се кара, че не съм дал и схема. Нека всичко да ни се смели и да ни се даде готово, ако може за без пари. Кат учиш в електротехникум трябва да се те учили кво е ground loop, аз трябваше да прочета сам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts