tutti Публикувано Май 1, 2009 Публикувано Май 1, 2009 1.имам едно стъпало 2по 400 вата и на него съм свързал 4 колони.ПОвече не може...Искам да увелича силата,и ако си купя още едно стъпало и две колони как да го свържа?Пулта ми е тоя? http://www.maxmusic.co.za/ProductInfo.aspx?productid=RW5556 2.За какво служи кросовър-а?Каква е тая техника и ще ми е нужна ли? Цитирай
VSTi Отговорено Май 1, 2009 Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) ами от едното стъпало прекарай сигнал (от лайн аута) към другото стъпало... по 2 бокса на стъпало. Крос овъра е сложна работа...не мисля, че е нужно да ползваш. Редактирано Май 1, 2009 от VSTi Цитирай
tutti Отговорено Май 1, 2009 Автор Отговорено Май 1, 2009 ами от едното стъпало прекарай сигнал (от лайн аута) към другото стъпало... по 2 бокса на стъпало. Крос овъра е сложна работа...не мисля, че е нужно да ползваш. нищо не разбрах..Имам 4 бокса в момента на едното стъпало.То не може да работи на 2 ома.Затова искам друго стъпало и на него да закача още 2ли 4 боска.Въпроса е как да ги свържа.Доколкото разбитам-от стъпало в стъпало ли?така няма да стане според мен.. Цитирай
VSTi Отговорено Май 1, 2009 Отговорено Май 1, 2009 точно така. Миксер-стъпало 1 от стъпало едно - лайн аут към стъпало 2 (не от изходите за колоните...) 2 бокса на стъпало 1, и другите на стъпало 2 Ако имаш бас-боксове - по-мощното за тях. Цитирай
tutti Отговорено Май 1, 2009 Автор Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) ето направих бърза схема.Как да бъдат свързани: трябва да взема сигнал от пулта или двете стъпала някакси? http://img17.imageshack.us/img17/8706/87161279.png стъпалото е такова http://www.tigervega.net/Irni-L/pa800big.jpg Редактирано Май 1, 2009 от tutti Цитирай
Abbath Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Ами от миксера подай еднакъв сигнал и към двете стъпала,няма как от едното стъпало да дадеш на другото в случая... Цитирай
SviStyle Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Второто може да го вържеш към контролите на пулта, но при условие, че не ги ползваш за мониторни кръгове. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 Добре де, тези 2 жака на канал на задния панел не са ли вход и изход за сигнал? Ако е така, вързваш с жак-жак кабели двете стъпала и си готов. Ако стъпалото ти все пак няма изход за сигнал, то пулта ти поне има 2 субгрупи, можеш и от там да изкараш 2 канала към другото стъпало. А най-добре кросоувър. Цитирай
tutti Отговорено Май 3, 2009 Автор Отговорено Май 3, 2009 (Редактирано) Отзад на стъпалото са само входове...Аз затова попитах за какво служи кросовър-а?И ако и купя такъв бих ли могъл да ги свържа? Редактирано Май 3, 2009 от tutti Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 Тези "входове" са паралелно свързани именно за подобни ситуации. На единия се подава сигнала от пулта, а от другия се взима сигнала и се подава на другото стъпало. Има обаче един друг момент - тези входове са БАЛАНСИРАНИ. От тук произтичат допълнителни въпроси. - Ако и двата усилвателя са с балансирани входове, трябва да се използва балансиран кабел. - Ако другия усилвател не е с балансиран вход, кабела за свързване трябва да е балансиран/небалансиран. В този случай не е удачно да се ползва обикновен кабел с моно жакове, защото ще се наруши работата на балансираните изходи/входове. Това важи само ако и първия кабел (от пулта до първия усилвател) е балансиран. Ако всички кабели са небалансирани, няма проблем да се свърже системата и с тях. ( Макар, че балансирани изходи, когато са електронно балансирани (не с трансформатри, не трябва да се свързват с небалансирани кабели . Цитирай
Sandman Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 С Кросоувър ще си решиш проблема, но има една лека спънка - никак не е лесно да се нагласи един кросоувър да работи така както трябва в съответствие с наличната апаратура. А ти спомена, че не знаеш дори за какво служи, което значи, че ако все пак решиш да ползваш кросоувър, ще трябва да викнеш някой, който разбира да ти го настрои на нужната програма. А общо взето функцията му е да разпределя сигнала по колони. Т.е. имаш 2 18" и 2 12" колони и кроса задава от тея, до тея честоти, 18" ките ще свирят, от тея, до тея - 12"-ките. Образно казано... Цитирай
tutti Отговорено Май 3, 2009 Автор Отговорено Май 3, 2009 Тези "входове" са паралелно свързани именно за подобни ситуации. На единия се подава сигнала от пулта, а от другия се взима сигнала и се подава на другото стъпало.Има обаче един друг момент - тези входове са БАЛАНСИРАНИ. От тук произтичат допълнителни въпроси. - Ако и двата усилвателя са с балансирани входове, трябва да се използва балансиран кабел. - Ако другия усилвател не е с балансиран вход, кабела за свързване трябва да е балансиран/небалансиран. В този случай не е удачно да се ползва обикновен кабел с моно жакове, защото ще се наруши работата на балансираните изходи/входове. Това важи само ако и първия кабел (от пулта до първия усилвател) е балансиран. Ако всички кабели са небалансирани, няма проблем да се свърже системата и с тях. ( Макар, че балансирани изходи, когато са електронно балансирани (не с трансформатри, не трябва да се свързват с небалансирани кабели . ей това е отговор.Вече съм наясно! Цитирай
Recommended Posts