Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем


Stiliqn

Recommended Posts

По принцип свиря с пръсти и преди седмица явно се бях понатоварил, защото както си свиря и почнах да усещам слабост

в дясната ръка..оставих инструмента за два,три дена след което като го хванах и след няма и 5 минути пак така почнах да си усещам ръката и днес за пореден път същото се случи..явно съм се прецакал :coolp:

уж гледам постановката да ми е правилна, не знам...някакви съвети?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако свириш някакви бързи пасажи като се напрягаш може да стане нещо такова, защото обикновенно ако не си свикнал се включват и други мускули ... стягаш си ръката и нормално да чувстваш слабост след известно мъчене на някои нетипично бърз за стилът ти и нов пасаж. Ама да се измаряш след неща дето са ти бавни и си ги свириш всеки ден и с вързани очи дето се вика, тогава най-вероятно е от постановката.

 

Аз не съм много много спец. Ама такова нещо като вярна постановка баш няма, поне според мене аз колана и с супер малко да го вдигна или да го сваля и всичко се променя едни работи стават по-удобни други, по-малко удобни стават други (няма да се впускам в подробности при всеки си е индивидуално). Така че ако някои ти е казал как трябва да ти е ръката без да те е оставил да се нагласиш сам в известна степен според стилът ти на свирене да знаеш свири си както ти е удобно, постановка с която имаш достъп до най много тоноизвличания и похвати (за дясна ръка говорим ама и при лявата важи, лошото е че специално за колана като направиш на едната ръка да и е удобно и спира да ти е удобно на другата. Поне при мене е малко така, и в общи линии има някакъв среден вариант при които и на двете ръце им е ОК)

 

като гледам основно за колана говоря ама то от там идват повечето проблеми с постановката въпреки че съм виждал какви ли не странни чупки в китките повечето от тях са заради свален под коленете бас или вдигнат супер много (и аз с доста вдигнат свиря ама така ми е най-добре, малко неудобничко става като почна да свиря на 5 струна с три пръста ама си вдигам лакътя и се оправя работата с ъгъла на китката).

 

;)

 

П.С. а случайно да не си цепил дърва преди да хванеш тоягата :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с колана е кофти момент и при мен..свикнал съм си да си свиря седнал, а като съм прав гледам баса да е горе долу същото положение, обаче не мож се докара баш..

иначе известно време ще си дам почивка и ще си развивам техниката с перо, така го измислих аз..

 

ПС Ми не съм цепил дърва ама поцъках порядъчно Quake ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фелоран гел. Има го в аптеките. Намажи се. Преди това внимателно прочети листовката! На мен ми помага почти винаги като съм пренатоварил стави и сухожилия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.