Stiliqn Публикувано Април 28, 2009 Публикувано Април 28, 2009 По принцип свиря с пръсти и преди седмица явно се бях понатоварил, защото както си свиря и почнах да усещам слабост в дясната ръка..оставих инструмента за два,три дена след което като го хванах и след няма и 5 минути пак така почнах да си усещам ръката и днес за пореден път същото се случи..явно съм се прецакал уж гледам постановката да ми е правилна, не знам...някакви съвети? Цитирай
Coprophagus Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Ако свириш някакви бързи пасажи като се напрягаш може да стане нещо такова, защото обикновенно ако не си свикнал се включват и други мускули ... стягаш си ръката и нормално да чувстваш слабост след известно мъчене на някои нетипично бърз за стилът ти и нов пасаж. Ама да се измаряш след неща дето са ти бавни и си ги свириш всеки ден и с вързани очи дето се вика, тогава най-вероятно е от постановката. Аз не съм много много спец. Ама такова нещо като вярна постановка баш няма, поне според мене аз колана и с супер малко да го вдигна или да го сваля и всичко се променя едни работи стават по-удобни други, по-малко удобни стават други (няма да се впускам в подробности при всеки си е индивидуално). Така че ако някои ти е казал как трябва да ти е ръката без да те е оставил да се нагласиш сам в известна степен според стилът ти на свирене да знаеш свири си както ти е удобно, постановка с която имаш достъп до най много тоноизвличания и похвати (за дясна ръка говорим ама и при лявата важи, лошото е че специално за колана като направиш на едната ръка да и е удобно и спира да ти е удобно на другата. Поне при мене е малко така, и в общи линии има някакъв среден вариант при които и на двете ръце им е ОК) като гледам основно за колана говоря ама то от там идват повечето проблеми с постановката въпреки че съм виждал какви ли не странни чупки в китките повечето от тях са заради свален под коленете бас или вдигнат супер много (и аз с доста вдигнат свиря ама така ми е най-добре, малко неудобничко става като почна да свиря на 5 струна с три пръста ама си вдигам лакътя и се оправя работата с ъгъла на китката). П.С. а случайно да не си цепил дърва преди да хванеш тоягата Цитирай
Stiliqn Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 Това с колана е кофти момент и при мен..свикнал съм си да си свиря седнал, а като съм прав гледам баса да е горе долу същото положение, обаче не мож се докара баш.. иначе известно време ще си дам почивка и ще си развивам техниката с перо, така го измислих аз.. ПС Ми не съм цепил дърва ама поцъках порядъчно Quake Цитирай
yotzzo Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Фелоран гел. Има го в аптеките. Намажи се. Преди това внимателно прочети листовката! На мен ми помага почти винаги като съм пренатоварил стави и сухожилия. Цитирай
Recommended Posts