ioro Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 колеги хванах се да го правя туй нещо (edrum)ама няколко неща ми секват кефа.Някой ако може да помага. -kак става връзката през rs232? -в крайна сметка ако имам gameport/midi вход на саунд картата и кабел да изкарам мидито ще стане ли нещо. -ако стане нещо при ползване на програма като адиктив дръмс например през мидито има ли висока латенциа(тук питам същото за латенциата и за rs232) -мога ли изобщо да ползвам такава програма към модула -някой правил ли го е този модул? Идеята е директно да въжа модула към компа и със няква програма да свиря в реално време дали ще стане ? имаше няколко теми по въпроса със самоделните барабани самоче не видях да пише нещо по моите въпроси купил съм частите за модула остана още малко от схемата и ще трябва да я свързвам но без тези знания съм за никаде Цитирай
MR_STENCH Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Здравей. Ще опитам да помогна, ако разбира се модулът, който си захванал е същият дето направих аз... До колктото разбрах връзката през серийният порт става с инсталиране на драйвер. Виж тази тема във форума на автора: http://www.edrum.info/forum/index.php?topi...msg1507#msg1507 В линковете там има някакъв драйвер на Yamaha с който предполагам RS232 работи като MIDI input device. Лично не съм го пробвал защото имам MIDI вход на аудиото... дори орязах тази част от схемата. Колкото до латенсията... същата е като при използването на какъвто и да е софтуер базиран на ASIO. Общо взето зависеща от размера на буфера и семпълрейта. При всички положения самият модул също има някаква, но предполагам е в рамките на няколко милисекунди. С достатъчно добра и стабилна машина можеш да тропаш без засечки и някакво забележимо закъснение. Разбира се не е решение за свирене на живо пред публика но за практика и запис е Успех! Цитирай
ioro Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 всичко работи перфектно мерси много.сега трябва да разбера как се подкарва адиктив дръмс -ако някой знае нека да помага заштото нямам идеа как става инсталирам я но не знам как да я плейна Цитирай
Recommended Posts