Jump to content
Българският форум за музиканти

Някои въпроси отностно педалите на барабаните


Recommended Posts

Здравейте на всички! Искам да попитам някои практични въпроси относно педалите, тъй като отскоро свиря на барабани и сам малко "невеж" така да се каже и темата относно педалите ми е доста болна! А знам че тук има хора които могат да дадат съвет или техен личен пример! Тъй че вярвам тая тема да е полезна и за други такива като мен!

Та въпросите са следните! В момента педала с който свиря или по точно кардана и главния педал който е на касата е доста твърд за мен! Знам че има някаква опция това да се регулира, защото съм свикнал на по меки педали с по мек натиск. За пример един път свирих на един педал Ямаха и с него ми беше доста удобно! Правен без проблем двойни или тройни удари, докато на този който е в момента - (Тама мисля че беше от 90-те години) едвам правя 2 удара! Само да кажа че е с верига педала незнам дали това е от значение или не :hysterical: . И другия ми конкретен въпрос е за чукчето на самия педал- как се прави да е по близко до кожата на касата или по далече от нея.

Благодаря предварително на всички! Ако има вече такава тема се извинявам предварително!

Поздрави от мен и от Тракийски Пловдив!!! :thumbs_up::drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

човек аз свиря с Тама но до сега не съм имал затрудненя! постни няква снимка на тази Тама от 90-те! Те са доста груби като модел! Жоро Битълса имаше подобна машина! Но и с него не е имало дертове! Чукчето се регулира от ябълката така дасе каже на която се държи и също от пружинката може да прецениш колко да е стегнато или одпуснато!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе разбирам те NeonGod - мисълта ми е не че иам проблеми с педала- сори ако прозвучало така, че ми е твърд натиска на самия педал. Ина4е ето снимка- малко кофти ама в нета не можах да намеря на този модел специално!!!

 

16025634731946812742.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В едно студио имаше такава тама и доста ми хареса.Опитай да си поиграеш с пружините,ако трябва си купи и по-меки, и опитвай.Само че като го настроиш веднъж, свири известно време и след това пак си поиграй,не дей прави настройки през 10минути.

Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че колегата YtseJam има същия, ако се весне из форума задължително ще ти отговори :greenangel: Иначе, от пружините се регулира натиска. Опитай да ги поотпуснеш. Също така в горния край, в който се закача пружината на някои педали има по 3 отвора за застопоряване с болт. Не знам при теб как е, но от там също се регулира. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами глеам че си от Пловдив.Може се разберем нещо да се видим и с квото мога да ти помогна. Ако има нещо драсни!

Редактирано от NeonGod
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм с такъв кардан и бях много доволен,точно тези по стари модели са адски добри.От друга страна може да го смажеш финно лагерите и да го разработиш,както и да прегледаш и евентуално да си смениш пружините с по-меки например :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нз дали на по-старите педали е така но на една ямаха у нас ,лагерите са като на скеит и сложих някви от на приятел скеита и сега варви доста гладко педала

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.