drummer89 Публикувано Април 24, 2009 Публикувано Април 24, 2009 Здравейте на всички! Искам да попитам някои практични въпроси относно педалите, тъй като отскоро свиря на барабани и сам малко "невеж" така да се каже и темата относно педалите ми е доста болна! А знам че тук има хора които могат да дадат съвет или техен личен пример! Тъй че вярвам тая тема да е полезна и за други такива като мен! Та въпросите са следните! В момента педала с който свиря или по точно кардана и главния педал който е на касата е доста твърд за мен! Знам че има някаква опция това да се регулира, защото съм свикнал на по меки педали с по мек натиск. За пример един път свирих на един педал Ямаха и с него ми беше доста удобно! Правен без проблем двойни или тройни удари, докато на този който е в момента - (Тама мисля че беше от 90-те години) едвам правя 2 удара! Само да кажа че е с верига педала незнам дали това е от значение или не . И другия ми конкретен въпрос е за чукчето на самия педал- как се прави да е по близко до кожата на касата или по далече от нея. Благодаря предварително на всички! Ако има вече такава тема се извинявам предварително! Поздрави от мен и от Тракийски Пловдив!!! Цитирай
NeonGod Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 човек аз свиря с Тама но до сега не съм имал затрудненя! постни няква снимка на тази Тама от 90-те! Те са доста груби като модел! Жоро Битълса имаше подобна машина! Но и с него не е имало дертове! Чукчето се регулира от ябълката така дасе каже на която се държи и също от пружинката може да прецениш колко да е стегнато или одпуснато! Цитирай
drummer89 Отговорено Април 24, 2009 Автор Отговорено Април 24, 2009 Да бе разбирам те NeonGod - мисълта ми е не че иам проблеми с педала- сори ако прозвучало така, че ми е твърд натиска на самия педал. Ина4е ето снимка- малко кофти ама в нета не можах да намеря на този модел специално!!! Цитирай
evans Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 (Редактирано) В едно студио имаше такава тама и доста ми хареса.Опитай да си поиграеш с пружините,ако трябва си купи и по-меки, и опитвай.Само че като го настроиш веднъж, свири известно време и след това пак си поиграй,не дей прави настройки през 10минути. Редактирано Април 24, 2009 от evans Цитирай
mike_portnoy Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Мисля, че колегата YtseJam има същия, ако се весне из форума задължително ще ти отговори Иначе, от пружините се регулира натиска. Опитай да ги поотпуснеш. Също така в горния край, в който се закача пружината на някои педали има по 3 отвора за застопоряване с болт. Не знам при теб как е, но от там също се регулира. Успех! Цитирай
NeonGod Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 (Редактирано) Ами глеам че си от Пловдив.Може се разберем нещо да се видим и с квото мога да ти помогна. Ако има нещо драсни! Редактирано Април 24, 2009 от NeonGod Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Свирил съм с такъв кардан и бях много доволен,точно тези по стари модели са адски добри.От друга страна може да го смажеш финно лагерите и да го разработиш,както и да прегледаш и евентуално да си смениш пружините с по-меки например Цитирай
mybata Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 нз дали на по-старите педали е така но на една ямаха у нас ,лагерите са като на скеит и сложих някви от на приятел скеита и сега варви доста гладко педала Цитирай
Recommended Posts