Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички! Искам да попитам някои практични въпроси относно педалите, тъй като отскоро свиря на барабани и сам малко "невеж" така да се каже и темата относно педалите ми е доста болна! А знам че тук има хора които могат да дадат съвет или техен личен пример! Тъй че вярвам тая тема да е полезна и за други такива като мен!

Та въпросите са следните! В момента педала с който свиря или по точно кардана и главния педал който е на касата е доста твърд за мен! Знам че има някаква опция това да се регулира, защото съм свикнал на по меки педали с по мек натиск. За пример един път свирих на един педал Ямаха и с него ми беше доста удобно! Правен без проблем двойни или тройни удари, докато на този който е в момента - (Тама мисля че беше от 90-те години) едвам правя 2 удара! Само да кажа че е с верига педала незнам дали това е от значение или не :hysterical: . И другия ми конкретен въпрос е за чукчето на самия педал- как се прави да е по близко до кожата на касата или по далече от нея.

Благодаря предварително на всички! Ако има вече такава тема се извинявам предварително!

Поздрави от мен и от Тракийски Пловдив!!! :thumbs_up::drummer:

Отговорено

човек аз свиря с Тама но до сега не съм имал затрудненя! постни няква снимка на тази Тама от 90-те! Те са доста груби като модел! Жоро Битълса имаше подобна машина! Но и с него не е имало дертове! Чукчето се регулира от ябълката така дасе каже на която се държи и също от пружинката може да прецениш колко да е стегнато или одпуснато!

Отговорено

Да бе разбирам те NeonGod - мисълта ми е не че иам проблеми с педала- сори ако прозвучало така, че ми е твърд натиска на самия педал. Ина4е ето снимка- малко кофти ама в нета не можах да намеря на този модел специално!!!

16025634731946812742.JPG

Отговорено (Редактирано)

В едно студио имаше такава тама и доста ми хареса.Опитай да си поиграеш с пружините,ако трябва си купи и по-меки, и опитвай.Само че като го настроиш веднъж, свири известно време и след това пак си поиграй,не дей прави настройки през 10минути.

Редактирано от evans
Отговорено

Мисля, че колегата YtseJam има същия, ако се весне из форума задължително ще ти отговори :greenangel: Иначе, от пружините се регулира натиска. Опитай да ги поотпуснеш. Също така в горния край, в който се закача пружината на някои педали има по 3 отвора за застопоряване с болт. Не знам при теб как е, но от там също се регулира. Успех!

Отговорено (Редактирано)

Ами глеам че си от Пловдив.Може се разберем нещо да се видим и с квото мога да ти помогна. Ако има нещо драсни!

Редактирано от NeonGod
Отговорено

Свирил съм с такъв кардан и бях много доволен,точно тези по стари модели са адски добри.От друга страна може да го смажеш финно лагерите и да го разработиш,както и да прегледаш и евентуално да си смениш пружините с по-меки например :hysterical:

Отговорено

нз дали на по-старите педали е така но на една ямаха у нас ,лагерите са като на скеит и сложих някви от на приятел скеита и сега варви доста гладко педала