Jump to content
Българският форум за музиканти

Помогнете да помогна на безпомощен


Kris_ESP_M2

Recommended Posts

Здравейте басисти :) аз съм китарист и нищо не разбирам, :thumbs_up: един приятел иска да си купи бас, ама и той нищо не разбира... мазало е :hysterical: Всмисъл той е добър, знае там техниките, може да свири песните обаче сега за групата не може постоянно да си търси от някъде и някой и трябва да купи, обаче от електроника не разбира хич :greenangel: Mоже да отдели до 500 лева за бас и примерно 200 за кубе и реших да се допитам до вас да ми препоръчате най-доброто :) Свирим тежка музика - траш в стил Metallica, Slayer, понякога и по мелодично нещо като Children of bodom или Sabaton (то Sabaton клавирите ги правят мелодични ама както и да е, тва е друга тема). Аз разглеждах басове и се спрях на това - http://www.bcrich.com/bass_virgin_four.asp# , то е 500 лева само че не знам как стоят нещата при басовете и гледам само един пик ъп (но все пак 2ен, а до колкото знам за да се чува на фона на ЕMG активни и EMG пасивни от китарите в групата, трябва да е с 2ни пик ъпи баса). Другата ми идея е http://www.cortguitars.com/english/product...product_id=210# , само че той е 2009та и още го няма в българия (което не е толкова голям проблем, защото ще го зима след месец - два) и предполгам че при положение, че http://www.cortguitars.com/english/product...?product_id=105 при китарите е 500лв, мисля че и този бас няма да е кой знае колко (всм 500-600 едва ли повече), а и гледам е с EMG HZ, при бас не знам ама при китарите са си бая корави за жица EMGтата :rocker:

 

Споделете вашето мнение и идеи, да му намерим някоя метал машина на пичагата, :rocker: а и дайте идеи за кубе, защото там вече аз нямам никакви :icon_shithappens:

Мерси предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мога да ти предложа да купите един http://www.bcrich.com/bass_trace_beast.asp . В магазин "Левито" е 630 кинта. В магазина ги няма, поръчваш го от склада. Тоест на другия ден ти го носят. Тва е перфектно за метъл, щом свирите това. Лично аз се надявам да се сдобия с един такъв. :thumbs_up:

Редактирано от robtrujillo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм, мерси за съвета, аз го гледах този и мноого ме израдва обаче в този магазин, в който аз го гледам е 700 кинта почти, а този който ти казваш не съм го чувал, къде се намира, ако може и сайтче нешо :thumbs_up: А и някакви идеи за кубе? :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми не знам за другите градове "Левито" къде се намира, аз съм от Варна и магазина е съвсем до нас. А за кубе не знам, не съм много разбиращ още, аз си карам на Стаг бас и кубе и чакам да доде време да си зема новите неща :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не че нещо се прая на мн разбирач ама "левито" е магазин на митко леви така че мойто момче е единствения в българия ...по темата този бас може да си го поръчаш от всеки фактор,динакорд или изобщо всеки който работи с про-техника.Лично обаче съвет от мене и от много други хора - иди пробвай в магазина какви модели има чуй ги как звучат дали са ти УДОБНИ най-вече защото така на картинка може да е мн готин а всъщност да се окаже че става единствено за дъска за рязане ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е малко загубена кауза, защото всеки си има стил и предпочитание.. и не мисля, че ще има повече от двама колеги, дето ще ти дадат еднакъв отговор.. :punk_guitar: Най удачно е да се пробва на място.. обиколете няколко магазина, пича да види, кое му звучи хубаво и което му е удобно в рамките на парички, които може да даде - и готово :greenangel:

 

Друг вариант е да си купи нещо по хубаво втора ръка :) Има наистина хубави предложения из форума, просто трябва да следи малко по често :)

 

И накрая, лично мнение - тъй като съм фенче на Fender-ските продукти, а за тези парички няма начин да си намери такъв.. бих ви препоръчал да пробвате и Squier басовете :)

Аз съм ги разглеждал, на мен лично ми харесаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, аз исках нали нещо такова, както когато аз си взимах китарата да ме поориентирате какво горе долу да гледаме, пък вече ще обиколим, той ще си пробва и ще изберем :D мерси на всички :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.