Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте басисти :) аз съм китарист и нищо не разбирам, :thumbs_up: един приятел иска да си купи бас, ама и той нищо не разбира... мазало е :hysterical: Всмисъл той е добър, знае там техниките, може да свири песните обаче сега за групата не може постоянно да си търси от някъде и някой и трябва да купи, обаче от електроника не разбира хич :greenangel: Mоже да отдели до 500 лева за бас и примерно 200 за кубе и реших да се допитам до вас да ми препоръчате най-доброто :) Свирим тежка музика - траш в стил Metallica, Slayer, понякога и по мелодично нещо като Children of bodom или Sabaton (то Sabaton клавирите ги правят мелодични ама както и да е, тва е друга тема). Аз разглеждах басове и се спрях на това - http://www.bcrich.com/bass_virgin_four.asp# , то е 500 лева само че не знам как стоят нещата при басовете и гледам само един пик ъп (но все пак 2ен, а до колкото знам за да се чува на фона на ЕMG активни и EMG пасивни от китарите в групата, трябва да е с 2ни пик ъпи баса). Другата ми идея е http://www.cortguitars.com/english/product...product_id=210# , само че той е 2009та и още го няма в българия (което не е толкова голям проблем, защото ще го зима след месец - два) и предполгам че при положение, че http://www.cortguitars.com/english/product...?product_id=105 при китарите е 500лв, мисля че и този бас няма да е кой знае колко (всм 500-600 едва ли повече), а и гледам е с EMG HZ, при бас не знам ама при китарите са си бая корави за жица EMGтата :rocker:

Споделете вашето мнение и идеи, да му намерим някоя метал машина на пичагата, :rocker: а и дайте идеи за кубе, защото там вече аз нямам никакви :icon_shithappens:

Мерси предварително ;)

Отговорено (Редактирано)

Ами мога да ти предложа да купите един http://www.bcrich.com/bass_trace_beast.asp . В магазин "Левито" е 630 кинта. В магазина ги няма, поръчваш го от склада. Тоест на другия ден ти го носят. Тва е перфектно за метъл, щом свирите това. Лично аз се надявам да се сдобия с един такъв. :thumbs_up:

Редактирано от robtrujillo
Отговорено

хмм, мерси за съвета, аз го гледах този и мноого ме израдва обаче в този магазин, в който аз го гледам е 700 кинта почти, а този който ти казваш не съм го чувал, къде се намира, ако може и сайтче нешо :thumbs_up: А и някакви идеи за кубе? :icon_shithappens:

Отговорено

Еми не знам за другите градове "Левито" къде се намира, аз съм от Варна и магазина е съвсем до нас. А за кубе не знам, не съм много разбиращ още, аз си карам на Стаг бас и кубе и чакам да доде време да си зема новите неща :)

Отговорено

не че нещо се прая на мн разбирач ама "левито" е магазин на митко леви така че мойто момче е единствения в българия ...по темата този бас може да си го поръчаш от всеки фактор,динакорд или изобщо всеки който работи с про-техника.Лично обаче съвет от мене и от много други хора - иди пробвай в магазина какви модели има чуй ги как звучат дали са ти УДОБНИ най-вече защото така на картинка може да е мн готин а всъщност да се окаже че става единствено за дъска за рязане ...

Отговорено

Това е малко загубена кауза, защото всеки си има стил и предпочитание.. и не мисля, че ще има повече от двама колеги, дето ще ти дадат еднакъв отговор.. :punk_guitar: Най удачно е да се пробва на място.. обиколете няколко магазина, пича да види, кое му звучи хубаво и което му е удобно в рамките на парички, които може да даде - и готово :greenangel:

Друг вариант е да си купи нещо по хубаво втора ръка :) Има наистина хубави предложения из форума, просто трябва да следи малко по често :)

И накрая, лично мнение - тъй като съм фенче на Fender-ските продукти, а за тези парички няма начин да си намери такъв.. бих ви препоръчал да пробвате и Squier басовете :)

Аз съм ги разглеждал, на мен лично ми харесаха.

Отговорено

Мда, аз исках нали нещо такова, както когато аз си взимах китарата да ме поориентирате какво горе долу да гледаме, пък вече ще обиколим, той ще си пробва и ще изберем :D мерси на всички :thumbs_up: