himynameisivo Публикувано Април 21, 2009 Публикувано Април 21, 2009 Здравейте на всички в форума, Свиря на барабани от година и половина, имам акустичен сет в една репетиционна, но имам желание да свиря и у дома. За съжаление, инструмента, който сме си избрали не е от най-тихите и това винаги ме е спирало. Съвсем на скоро ми попадна оферта за тези барабани http://www.getinthemix.co.uk/images/upload...lesisDM5kit.jpg на цена от 500 лв. Познавам собственика доста добре и знам, че на тях е свирено не повече то 10на пъти. Той си ги внесе от USA преди 2 години, но има и акустичен сет в къщата си и почти не ги използва. Свирил съм само веднъж на електронни барабани и не останах особено очарован, тъй като педала на бас касата като този на фуса в линка, който пуснах го. Това, което ми хареса в кита е, че поне тук педала на касата се доближава или е истински (не съм сигурен - не съм експерт в тази област) и въпреки това имам известни опасения относно свиренето на електронни барабани. И ето го основния ми въпрос - свиренето на такъв сет променя/разваля ли техниката Ви зад акустичния сет. Ако някой, по-вещ в тази област ми даде нещо като review относно Alesis-a и коментира качество-цена, ще ми бъде адски полезен. Благодаря предварително. Поздрави, Иво Цитирай
himynameisivo Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 Какъвто и да е коментар относно разликата в свиренето на електронни и акустични барабани също ще свърши работа =) (да не пиша само up ) Цитирай
kukls Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 разлика в усещането и динамиката има ... къде по-малка , къде не толкова ... зависи .. аз лично обаче правя компромис в името на това да свиря и у дома .. ползвам сет на ямаха дтексплорър. падовете имат динамика ,но са еднозонови . предполагам на алесиса също .. цената е повече от перфектна .. ако имаш кинтити .. взимай ги .. пък ако не те удовлетвори качеството .. предай нататък , все на някой ще му харесат Цитирай
Recommended Posts