Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно електронни барабани


Recommended Posts

Здравейте на всички в форума,

 

Свиря на барабани от година и половина, имам акустичен сет в една репетиционна, но имам желание да свиря и у дома. За съжаление, инструмента, който сме си избрали не е от най-тихите и това винаги ме е спирало. Съвсем на скоро ми попадна оферта за тези барабани http://www.getinthemix.co.uk/images/upload...lesisDM5kit.jpg на цена от 500 лв. Познавам собственика доста добре и знам, че на тях е свирено не повече то 10на пъти. Той си ги внесе от USA преди 2 години, но има и акустичен сет в къщата си и почти не ги използва. Свирил съм само веднъж на електронни барабани и не останах особено очарован, тъй като педала на бас касата като този на фуса в линка, който пуснах го. Това, което ми хареса в кита е, че поне тук педала на касата се доближава или е истински (не съм сигурен - не съм експерт в тази област) и въпреки това имам известни опасения относно свиренето на електронни барабани. И ето го основния ми въпрос - свиренето на такъв сет променя/разваля ли техниката Ви зад акустичния сет. Ако някой, по-вещ в тази област ми даде нещо като review относно Alesis-a и коментира качество-цена, ще ми бъде адски полезен.

 

Благодаря предварително.

 

Поздрави,

Иво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Какъвто и да е коментар относно разликата в свиренето на електронни и акустични барабани също ще свърши работа =) (да не пиша само up :godbless: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разлика в усещането и динамиката има ... къде по-малка , къде не толкова ... зависи .. аз лично обаче правя компромис в името на това да свиря и у дома .. ползвам сет на ямаха дтексплорър. падовете имат динамика ,но са еднозонови . предполагам на алесиса също .. цената е повече от перфектна .. ако имаш кинтити .. взимай ги .. пък ако не те удовлетвори качеството .. предай нататък , все на някой ще му харесат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.