Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам Върос


misho.d

Recommended Posts

Кое точно определя цената на един инструмент (клавишен, нов)

Защо производителя след като направи и продаде един модел клавир, не се интересува от мнението на музиканта, (фактура с обратен адрес до производителя в която след определен период от време да се пишат мнения и препоръка)

Трябва ли един продавач в музикален магазин, да бъде и добър консултант (някой незнаят как се влиза в менюто на синтезатора)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се обиждай ама по първите два въпроса и сам можеш да си отговориш...

А за третия, не мисля че е нужно, освен ако не се купува нещо за непрофесионалист или дете, а и тогава не е важно кой знае какво може синтезатора а цената му, защото клиента в случая ще е влязъл с оскъден бюджет.

 

А за професионалистите... те знаят какво търсят, колко струва и как да се оправят и с непознато меню, нали така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не съм съгласен с горното мнение! Един продавач трябва да е наясно с това, което продава! Аз примерно може да вляза в магазина не с ясна цел, а на базата на изискванията, които имам към инструмента, продавач-консултантът да ме насочи към правилния избор. Все пак не говорим за магазин за алкохол и цигари. Още повече в един музикален магазин не се продават само клавири или само китари, а стотици артикули(инструменти, апаратура, консумативи) и всеки със собствени технически характеристики. И ако продавачът не знае за какво става въпрос...

А и все пак от един продавач се изисква той да продава стоката в магазина. Ако не знае как да я представи пред купувача, как ще я продаде. Не са кой знае колко голям процент купувачите, които отиват в магазина и казват: "Дайте ми една Ямаха Мотиф XS8, ако обичате!" Повечето влизат и започват да си избират нещо, за което да започнат да пестят пари или ако ги имат готовите пари се колебаят между 2-3-10 модела и тук е момента продавача да даде съвет кое си струва повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.