misho.d Публикувано Април 14, 2009 Публикувано Април 14, 2009 Кое точно определя цената на един инструмент (клавишен, нов) Защо производителя след като направи и продаде един модел клавир, не се интересува от мнението на музиканта, (фактура с обратен адрес до производителя в която след определен период от време да се пишат мнения и препоръка) Трябва ли един продавач в музикален магазин, да бъде и добър консултант (някой незнаят как се влиза в менюто на синтезатора) Цитирай
starfish Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Не се обиждай ама по първите два въпроса и сам можеш да си отговориш... А за третия, не мисля че е нужно, освен ако не се купува нещо за непрофесионалист или дете, а и тогава не е важно кой знае какво може синтезатора а цената му, защото клиента в случая ще е влязъл с оскъден бюджет. А за професионалистите... те знаят какво търсят, колко струва и как да се оправят и с непознато меню, нали така? Цитирай
Sandman Отговорено Април 20, 2009 Отговорено Април 20, 2009 Изобщо не съм съгласен с горното мнение! Един продавач трябва да е наясно с това, което продава! Аз примерно може да вляза в магазина не с ясна цел, а на базата на изискванията, които имам към инструмента, продавач-консултантът да ме насочи към правилния избор. Все пак не говорим за магазин за алкохол и цигари. Още повече в един музикален магазин не се продават само клавири или само китари, а стотици артикули(инструменти, апаратура, консумативи) и всеки със собствени технически характеристики. И ако продавачът не знае за какво става въпрос... А и все пак от един продавач се изисква той да продава стоката в магазина. Ако не знае как да я представи пред купувача, как ще я продаде. Не са кой знае колко голям процент купувачите, които отиват в магазина и казват: "Дайте ми една Ямаха Мотиф XS8, ако обичате!" Повечето влизат и започват да си избират нещо, за което да започнат да пестят пари или ако ги имат готовите пари се колебаят между 2-3-10 модела и тук е момента продавача да даде съвет кое си струва повече. Цитирай
Recommended Posts