the_mess Публикувано Април 12, 2009 Share Публикувано Април 12, 2009 Днеска реших да си сменя струните на Джаксъна(JS30DK).Отвинтвам аз джаджичките,за които са "заковани" струните и не щеш ли,Флоид Роуз сета...хлътва Оо.Задната му част хлътна!Отворих отвътре и нищо-всичко си е наред.Цял ден си се мъчих да узная отговора на тая мистерия ама курец!Някакви предложения зя оправия? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) A като отвори отзад, не видя ли пружините, които го дърпат надолу? Хлътнал е защото си махнал струните, които на свой ред го дърпат нагоре. Разбери как действа цялата конструкция на плаващия тип тремоло системи (floating tremolo) и ще си отговориш на въпроса. В случая трябва да знаеш, че е добре да сменяш струните една по една, или ако се наложи да ги махнеш всичките, например за да почистиш грифа добре, флойдът се подпира с нещо, така че да не мърда. Иначе нищо му няма на флойда, като му сложиш новите струни ще се изправи както си му е реда, ако струните са същия размер. Редактирано Април 12, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Пламен Миланов Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 извинявам се че се намесвам но ако струните му са били 9-ки а иска да свири с 10-ки тряа да натегне малко пружините нали ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) Аз само едно немога да разбера, бе! Закакво си купувате китари, скъпи с флойдове като дори и принципите на работа не сте погледнали в нета. Сега ще ми кажеш - "Трябва ми флойда!" Какво ти трябва като незнаеш как работи!? Не пиша това мнение за да зараждам спор - така че ако някой се е подразнил - игнорирайте го. @Пламен Миланов - Да. Гледаш Флойда да седи хоризонтално. Но нестава от веждъж - правят се две-три настройки докато застане на желаното място. Редактирано Април 12, 2009 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 Закакво си купувате китари, скъпи с флойдове като дори и принципите на работа не сте погледнали в нета. И аз доста често се питам това. Още повече че цялото нещо не е нищо сложно и би трябвало всеки да може да го схване без да му се обяснява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_mess Отговорено Април 12, 2009 Автор Share Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) Someone Else мерси за свалянето на прешъра и изобще за отговора ! А взех си Флоид шото тва ми е първата китара и ми беше предложена от едни пичове от форума на Катехизис.Тогава въобще не рабирах за кво става въпрос...инак китарката е екстра. Редактирано Април 12, 2009 от the_mess Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts