Jump to content
Българският форум за музиканти

Дране


Ex74

Recommended Posts

Оххх,дране-само в моите мечти.Просто има хора,които не го могат и това си е! Вие представяте ли си Таря Турунен да тръгне да се дере??????????? И обратното - Доро Пеш да пее опера???? Просто НЕ става!

Всичко си зависи от гласа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи гледах DVD-то- определено е адски полезно, поне от моя поглед на китарист и пишман-певак :) Много хубаво са обяснени нещата не само за дрането но и за същността на пеенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, стига човек да успее да схване барем за какво говори госпожата, като цяло доста близки до акъла неща, и все пак убягващи на 99% от дерящите се без никаква идея и техника хора :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Прочетох доста теми в групи и форуми и общо взето всеки казва зен оф сцрееминг. Хора незнам толкова английски че да разбирам какво ми говорят :D . Ще съм АДСКИ благодарен ако някой се пробва да напише субтитри за двд -то. Много искам да се науча да се дера ама ... английския ми не стига.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
... Много искам да се науча да се дера ама ... английския ми не стига.

 

 

... ще се дереш на български, тогава :D

 

Извинявай, не се стърпях :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Такам четох няколко теми относно крещенето но никъде не открих точно това което ме засяга. Въпроса ми е доста прост но като цяло е доста важен. . . .. Та да минем към главната част : Каква вокална техника ползват james hetfield и phil anselmo и ако е крещене, то точно какво??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На кратко брат ми (единия вокал на 11 год.) се дере до небето (и то без никви упражнения и усилия па камоли с упражнения а кво ще е с упражнения ПАЗИ БОЖЕ),

а другия вокал(и той така ама е на 13 год.). Колкото до мен аз основно рапирам ,но от време на време крещя(ама под душа :D)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да не ти развалям деня, само ще споделя, че моят бивш китарист, вече 48 годишен, в миналото не жалеше ни микрофон, ни глас, ни ушите на публиката, и се дереше като гръмотевица, щото...мацките го обожаваха, и сега, от почти една година, джоба му е пълен с антибиотици, и говори шепнешком. Просто няма звук. Ходил по лекари, изследвания, но това е положението, нещо инсталацията му е прегоряла. Най-неприятното е, че е рухнал, отчаян, започна да пие, пуши много...Пък какакто казваш - тия младежи там, на по 11-13 години, се чудят как да си изплюят сливиците, и то точно в тая възраст, когато говорния апарат търпи пубертетски промени, да го натоварваш така, пък било и под душа...Сега не му мислите, но знаеш ли колко бързо минават 48 години?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

dioness не се чудим как да си извадиме гласните струни и да ги сложим на Кремонката. Просто някои хора го могат по природа щот аз и моите улИгофрени не правим никви упражнения (просто не мога да ги накарам) и изкарваме почти всичко (почти казвам щото имаме диафрагми от бойни изкуства) без проблем.

ПС : що да ми развалиш деня?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.