Ex74 Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 (Редактирано) Ха така. Някой може ли да даде някакъв гайд за дране... като хората. В смисъл най-правилното дране. Като се опитам да се разкряскам с някои по-висок тон. Не тип Dream Evil естествено, нещо по In Flames-ско... и след това ме болят.. гласните струни? Още нещо интересно. След скорошния концерт на In Flames в БГ всички бяхме продрани и без глас, но тогава ми беше невероятно лесно да се дера на високо. А и можех да стигна тон, тон и половина по-високо от нормалното което мога?! оО Нищо, че докато вряках имах чувството, че ще ми изхвърчи нещо от гърлото... Редактирано Април 10, 2009 от Ex74 Цитирай
81.slash Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Здрасти.Zen of screaming на Melissa Cross е отговора...и чичо google,или торент тракери.Две серии са,или две dvd-та.Задължително гледай първата част,иначе ако скочиш директно на 2-та рискуваш.btw има и аудио диск със упражненията.Успех Цитирай
Hirurg Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Дидко, защо не ме попита мен, аз мога да ти покажа някои неща ((: Цитирай
der_meister_bg Отговорено Април 23, 2009 Отговорено Април 23, 2009 Мдам и аз имам проблем ... няколко минути дране и след това яка болка в гърлото ... ако има как да се избегнат тези последствия би било прекрасно Цитирай
shushulko Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Препоръчам бонбоки "Олипс", "Голия актив" или някакви подобни за справяне с болките в гърлото. Инак определено загрявайте преди да измълтретирате гласните си струни и гърлото. Всъщност и дрането си изисква внимание и някаква вокална подготовка, не става просто с "Аз реших, че мога и я подкарвам". Имам приятел със страхотни гласови способности и страшно широк диапазон, който преди да останови това и да започне да работи по подготвителни техники и грижа за гласа си, звучеше меко казано ужасно и обикновено имаше същите проблеми като вас!!! Цитирай
81.slash Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Някой от вас направили си труда да потърси и да гледа въпросното видео-Zen of screaming? При тази уникална за мен жена са ходили на уроци и продължават да ходят голямо число суперизвестни музиканти а уроците й нямат аналог.Съвсем съзнателно се сдържах от коментари за да го гледате и да се изненадате приятно.Остава сега направо и линк да ви дам да теглите btw ако някой може да покаже поне малка част от способностите на вокали като Ранди от Lamb of God,Анжела от Archenemy или екс вокал Томи Векст от Divine Heresy, моля да не срами а да сподели.... Цитирай
der_meister_bg Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Аз изтеглих въпросното ДВД от 2 части и го прегледах само,защото искам като имам повече време да седна съсредоточено и да попия знания ... но наистина уникално ... едни от наи-добрите тжки вокали ходят на уроци при тая жена. На моменти ми ставаше смешно като гледах как ги юрка ... някви груби мъжаги - една крехка женица .. е те тва е Цитирай
81.slash Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Аз се сдобих даже и с аудио диска с warm-ups .Според мен тези уроци са свръх ценни за тези , които правят екстремна музика.Бил съм свидетел как след 1 час дране на сцена след това хората не могат да си кажат името.А тази женица е и технически открехната-паказва начина на държане на микрофона в ръката как променя драстично звука,обяснява на дълго и широко за мониторите пред вокала... Цитирай
marmaladka Отговорено Май 7, 2009 Отговорено Май 7, 2009 Здрасти.Zen of screaming на Melissa Cross е отговора...и чичо google,или торент тракери.Две серии са,или две dvd-та.Задължително гледай първата част,иначе ако скочиш директно на 2-та рискуваш.btw има и аудио диск със упражненията.Успех Ей да си жив и здрав. Най-накрая да намеря нещо за дранието.Ще си правим група и искам да пея по тежък вокал. Цитирай
Такинса Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Някой от вас направили си труда да потърси и да гледа въпросното видео-Zen of screaming... Със сигурност в Бг има много такива хора !!! Със сигурност !!! А аз сега тегля Dvd-to !!! Благодаря за инфото BTw . Със сигърност ще има какво да се научи . И ако имате още такива благинки казвайте Цитирай
Crimson Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 Само искам да подкрепя колегите тук, които искат да се занимават с дране и да ви кажа - НЕ БЪРЗАЙТЕ и НЕ СЕ ПРЕТОВАРВАЙТЕ! Другарчетата от бандата могат да си сменят струните на китарата ако им се наложи, но вие вашите гласни струни - не! Разгледайте обстойно ДВД-то и ще откриете полезни неща. Най-важните неща, които трябва да разберете, според мен, са: 1) Какъв е гласът ви?(за да знаете кои подготвителни упражнения да ползвате) 2) Как се правят тези упражнения? 3) Как да си почивате след натоварване? Всички тези неща са в Zen 1. В Zen 2 вече почвате да разглеждате различните видове дране и съответно начините за изпълнение. Ако искате всичко да е наред просто трябва да разгрявате с гореспоменатите упражнения по 10 мин. и резултатите ще са налице! Надявам се да съм бил полезен. П.П. Вярвам, че сте разбрали, че дрането не е просто викане Цитирай
Arq Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Благодарна съм за съветите! Скоро започвам! Найстина е важно всичко, това тъй като имам познат, който си изкара част от дроба на сцената и му забраниха дори да припява до края на живота му... Тежко е! Не си разтягайте излишно гласните връзки! Наздраве и успех на ентусиястите! Цитирай
pampi Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 ^ Ама ти серизоно ли говориш, това за дроба (аз съм доста доверчив, понеже знам, че няма нищо невъзможно)?? Цитирай
Arq Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 ^Eми виж сега...Пея от 10 годишна, и мисля че това беше най-тъжното нещо, което бях чувала да се случва на някой след дране. Смисъл по-поносими неща са възли и кисти по гласните струни, който се отсраняват операционно, но това вече тряя да си някъв абсолютен идиот за да не се усетиш, а той явно беше... Така че не се шашкай. Все пак дори Ейми Уаинхаус след 4 кутий цигари на ден и бутилка уиски почти не умря,а макар и гласа й. Всякви ги има. Цитирай
Recommended Posts