Бицев Публикувано Март 23, 2009 Публикувано Март 23, 2009 В друг раздел и тема (за дистрибуцията на албуми) споделих една-две идеи, които имат място и тук. Става дума за радикално нови подходи (илюстрирани с 2 световни примера) които са доста печеливши за музикантите - и за публиката им. Единият модел се базира на свободно ценообразуване на продукцията - решението е предоставено на потребителя. Убедително се доказва как цената, определена от слушателите (дори когато 62% от тях избират 'безплатно' като цена!) е в крайна сметка по-изгодна от всяка друга цена, фиксирана от продаващата страна. Другият модел е още по-интересен: в него слушателите хем не плащат за музиката, хем плащат на изпълнителя (Как става това?). На всичкото отгоре, те (слушателите) даже получават пари - повече, отколкото са дали! (А' стига бе - нема такова животно!) Има - дал съм пример, всеки може да го види (и дори да опита). За да не копирам (има смисъл оригиналният пост да си остане в другата тема) - прочетете с пълни подробности тук. След като сте се запознали с горното, ако някой има апетит за подобни експерименти - да ми се обади директно/лично. Имам с какво да помогна да се реализира и в БГ нещо такова. Ако пък имате свои, още по-оригинални и по-радикални идеи, с удоволствие бих ги чул и (ако стават) дори бих инвестирал в тях. Как ви звучат тия работи? Цитирай
Recommended Posts