Human_Waste Публикувано Март 18, 2009 Публикувано Март 18, 2009 Четох в раздела разни теми които са свързани с такива събития, но смятам че ще е много полезно за бъдещи организатори на концерти такъв наръчник (включително и на мен). Който има такъв опит нека сподели всичките си мъки. От къде се започва, как се търсят спонсори (как се пише плана който се представя пред спонсорите и какъв договор се сключва), какво озувачаване сте ползвали и дали е било достатъчно за размерите на залата, как се договаря с групите, какви допълнителни разходи са нужни, грешки които са допуснати и които трябва да се избягват и т.н. каквото се сетите. Ще съм много благодарен на всички които помогнат за този "Наръчник за младия фест организатор" Тъй като смятам с още няколко приятели да оргаинизираме нещо подобно ... дет фест с 7-8 групи в малка зала побира6та около 300 човека ... та така. Помагайте Цитирай
bassiscotta Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 и лесно и сложно. ако е комериално става трудно, ако е от ентусиазъм става лесно, но трябва поне едно няколко месеца подготовка. после ще ти хареса и ще искаш само концерти и фестивали да оганизираш. Цитирай
SviStyle Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Защо като за начало не се свържеш с "Райдърите"(понеже виждам, че си ямболия).Мисля, че те имат достатъчно връзки в набирането на спонсори и организирането на масови РНР прояви(запои).При добро желание(надявам се)няма да ти откажат. Цитирай
Human_Waste Отговорено Март 19, 2009 Автор Отговорено Март 19, 2009 Защо като за начало не се свържеш с "Райдърите"(понеже виждам, че си ямболия).Мисля, че те имат достатъчно връзки в набирането на спонсори и организирането на масови РНР прояви(запои).При добро желание(надявам се)няма да ти откажат. Райдърите са в списъка ми Щи мина и през тях. Но все пак искам да чуя хората как са преживяли една такава организация. А до феста който смятам да правя има около 4-5 месеца. Така че тряба да успея Цитирай
Bobo Jazz-a Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) става така - около месец търсиш спонсори (безрезултатно), през това време да не забравиш да работиш, че и апаратура трябва да наемеш. с повече късмет ще влезеш в някое читалище, клуб или дискотека (последните две са за предпочитане, защото могат да услужат с две колони, примерно). кубета и барабани-чинели от групите при повече късмет. пулт от наскоро замогнал се приятел. кабели-мабели всеки да си носи. приятел с микробус, за да ги пренесеш. поне за реклама няма да ти дойде нанагорно. някой около теб, дето да разбира от фотошоп и само един ден в интернет ще ти стигне да съобщиш на всички. УСПЕХ! Редактирано Март 22, 2009 от Bobo Jazz-a Цитирай
yourkiller Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 кратикия отговор е с пари, мозък и ентусиазъм, като парите са главното, мозъка е нещото, чиято липса честопроваля, а ентусиязмът е ясен щом си тръгнал Цитирай
Recommended Posts