Бицев Публикувано Март 18, 2009 Публикувано Март 18, 2009 (Редактирано) Украсата на това магазинче ме изкефи, та го 'щракнах' няколко пъти с телефона си. Две марки - легенди, отдавна символ на цяла култура и начинна живот, събрани заедно по тоя впечатляващ начин. Не знам дали е обща рекламна кампания по цял свят, или беше само локална приумица, ако е последното - евала на дюкянджиите (иначе темата е достойна за най-големите маркетинг-асове от Саачи и О'Гилви). В софийския фирмен магазин има ли подобно нещо? Ако сте го виждали вече, извинявайте за ненужния шум. Ако пък някой иска големите снимки в пълен размер (за тапет на монитора или други нужди), може да ги изтегли от www.flickr.com/photos/maistora - на всяка снимка (след цъкване се отваря индивидуалната й страница), отгоре има ред иконки - цъквате на лупичката с [+] и си избирате размер - до 2500 х 2000 Подарък от Майстора Редактирано Март 18, 2009 от Бицев Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Cool! Само мАторя да не беше Харли, и китарата да не беше Фердер, ама куул! (Не бе, майтапя се) Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Яко! Китарката Rory Gallagher стратокастера ли е? Цитирай
Ignos Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Страхотно магазинче, личи си, че са се постарали хората! Цитирай
Бицев Отговорено Март 18, 2009 Автор Отговорено Март 18, 2009 Яко! Китарката Rory Gallagher стратокастера ли е? Не е на Рори - едва ли ще сложат неговия исторически оригинал на витрината на някакъв дукян (еле в този град ), но прилича - или е подобно изстрадал инструмент на неизвестен наш събрат, или е някой от изкуствено състарените, ново-произведени 'signature' модели. Важното е символиката - и тя работи много добре - та чак до марковата бира А магазинчето е в мръсния, изостанал, ислямски, некултурен (така поне си го представят мнозина нашенци)... Истанбул. Трябва само да видите 60-те магазина за инструменти само в тоя квартал (Пера, близо до генуезката кула Галата в края на Бейоолу) или да чуете някои от световните светила дето свирят всяка вечер в близкия Бабилон, или неизвестните местни (но доста добри) банди из десетките клубове само в тая махала - всяка вечер! Има як рок, и блуз, и джаз и латино- всичко под слънцето, а не само ориенталски маанета, както им се иска на защитниците на чалгата у нас... Аз често ходя там в командировки: музикалния живот, мога смело да кажа, не отстъпва на този в Лондон (който отблизо познавам) - и като знам какво мислим за Турция, ме хваща срам и яд, че се имаме за 'европейци'... Но това е изцяло друга тема - А наздраве! Цитирай
Zball Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 евала на турците пък аз ги мислех за рязани карабини те са ама поне са музикални карабини Цитирай
Fenix Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Добре де, ама тоя мотор не пречи ли да се свири на китарата? Бъзикам се, много е яка идеята... Цитирай
docc Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Яко! Китарката Rory Gallagher стратокастера ли е? Да! Цитирай
bratmito Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 (Редактирано) Малко неактуално за нашия край.Тука мнозинството моторджии са кафе-рокери с пистаци,а музикантите дет метали и кръчмари.Та кои били циганите? Редактирано Март 19, 2009 от bratmito Цитирай
Бицев Отговорено Март 19, 2009 Автор Отговорено Март 19, 2009 Яко! Китарката Rory Gallagher стратокастера ли е? Да! Вярно, Docc - знаеш си Фендерите. Аз не съм се задълбавал да разпознавам модела чак до десена на останалите люспи боя (Фендер правят и други 'олющени' модели именувани на големи музиканти), но реших да порверя - и наистина, Custom Shop-а правят точно тоя модел и го 'състаряват' точно до тая степен (и форма!) на обелване... Тука миналата година правиха в Harrods (ултра-луксозния универсален магазин в Лондон) изложба на най-редките и скъпи легендарни китари, май и тази беше (оригинала!), но не съм ходил - к'во да им гледам Виж, ходя когато китарата се показва заедно с ръцете дето са я изтъркали и с главата дето подлудява тия ръце - на концертите на Големите (дето са още живи) винаги има защо да се ходи. На просто големите - като на лекция при професор. На Най-Големите - като на поклонение в храм - за пречистване на душата. А китарите са от дърво. Цитирай
Recommended Posts