stratocaster Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 не може да е от ония 6 джаджи както ти казаха - затегни пружините на макс гокато тремолото не зацепи в дървото само че преди т'ва отпусни струните да не ги скъсаш на ключовете има едни болтчета отгоре затегни и тях и си готоффффффффффффффффффффффффф Цитирай
fluti Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Е тя ако едната изпуска, ти се преебава настройката на всички струни, защото едната струна като се отпусне, пружините дърпат тремолото и другите струни се опъват. Затова толкова трудно се настройва китара с тремоло Цитирай
katmai Отговорено Октомври 5, 2005 Автор Отговорено Октомври 5, 2005 Страт това сам го пробвал и не става. Самнява ме Флути това което каза май е верно щото де джаджите са наредени една до една и едната кат се отпусне и бута другите :wall: :wall: :wall: Цитирай
Sieger Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Няма как да е от "ония шест джаджи на тремолото" (saddles ), ако от затягането на пружините и на болтчетата на ключетата не стане нищо, има голяма опастност грифа да се диспозиционирал спрямо тялото... (а налево, а на десно ) Тогава вече ще трябва да отидеш при някой лютиер. Няма да е зле някой от разбирачите, примерно pacman да се произнесат за всеки случай Айде Успех! Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 абе слушай ме като ти говоря бе, не ъсм чул още китара да се разстрои заради носача на струната - така се казват Цитирай
fluti Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Страт това сам го пробвал и не става. Самнява ме Флути това което каза май е верно щото де джаджите са наредени една до една и едната кат се отпусне и бута другите :wall: :wall: :wall: Не че бута другите, просто като се отпусне някоя струна (по някаква причина, примерно ако седълцето не е добре затегнато), тя започва да опъва по-малко тремолото. Обаче пружините, понеже дърпат наобратно, започват да опъват повече останалите струни (тоест отпускането на една от струните се компенсира с опъване на останалите, за да се запази баланса) Не знам как да го обясня по-добре. Цитирай
Sieger Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 (Редактирано) Страт това сам го пробвал и не става. Самнява ме Флути това което каза май е верно щото де джаджите са наредени една до една и едната кат се отпусне и бута другите :wall: :wall: :wall: Не че бута другите, просто като се отпусне някоя струна (по някаква причина, примерно ако седълцето не е добре затегнато), тя започва да опъва по-малко тремолото. Обаче пружините, понеже дърпат наобратно, започват да опъват повече останалите струни (тоест отпускането на една от струните се компенсира с опъване на останалите, за да се запази баланса) Не знам как да го обясня по-добре. Струната може да се отпусне единствено по два начина: 1. ако пружините на тремолото не упражняват достатъчно натиск към тялото, което се получава от смяна на по-тънки струни с по дебели или смяна на настройката 2. и от ключовете, от седълцата няма как да се отпусне защото самото седло е прикрепено за тремолото чрез болт, който от своя страна има резба която не се развива от свирене Редактирано Октомври 5, 2005 от Sieger Цитирай
katmai Отговорено Октомври 5, 2005 Автор Отговорено Октомври 5, 2005 страт май проблема верно ще е в тремелото щото като направя bend на 1 струна примерно ми дава отклонение от 15 % при втори бенд 25% и не се увеличава. След като натисна тремелото и после го върна сичко си е ок и няма изменения :wow: Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 еми да затова ти казвам натегни го одкрай докато не опре в дървото става все едно нямап тремоло Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 Мани го тва тремоло! Направо му начукай отзад едно парче дърво и да не мръда повече. Навивай си хубаво струните. В някакъв каталог на "Фендър" бях гледал к'во трябва да правиш, за да не ти разстройва китарата от тремолото и реших че е по-убу без него. А ако ти се свири с ръчка земи си китарка с флойтроуз, заключване и т.н. Тия роксънски китарки от по 150 $ толкова могат явно. Цитирай
fluti Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 Страт това сам го пробвал и не става. Самнява ме Флути това което каза май е верно щото де джаджите са наредени една до една и едната кат се отпусне и бута другите :wall: :wall: :wall: Не че бута другите, просто като се отпусне някоя струна (по някаква причина, примерно ако седълцето не е добре затегнато), тя започва да опъва по-малко тремолото. Обаче пружините, понеже дърпат наобратно, започват да опъват повече останалите струни (тоест отпускането на една от струните се компенсира с опъване на останалите, за да се запази баланса) Не знам как да го обясня по-добре. Струната може да се отпусне единствено по два начина: 1. ако пружините на тремолото не упражняват достатъчно натиск към тялото, което се получава от смяна на по-тънки струни с по дебели или смяна на настройката 2. и от ключовете, от седълцата няма как да се отпусне защото самото седло е прикрепено за тремолото чрез болт, който от своя страна има резба която не се развива от свирене Ок, ама човека каза, че едното седълце му се мърдало, може би не е завито здраво, или е преебана резбата на винтчето. Цитирай
fluti Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 (Редактирано) страт май проблема верно ще е в тремелото щото като направя bend на 1 струна примерно ми дава отклонение от 15 % при втори бенд 25% и не се увеличава. След като натисна тремелото и после го върна сичко си е ок и няма изменения :wow: Може да са се прецакали "ножовете" или жлебовете на стъдовете. Пробвай да свалиш тремолото и да поизшкуриш малко ножовете, ако са изядени. Също може да капнеш малко машинно масло в жлебовете на стъдовете, при мен помогна много за правилно връщане. Редактирано Октомври 6, 2005 от fluti Цитирай
Sieger Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 (Редактирано) Ма чакаите сега! Нали става въпрос за обикновено, еднопосочно тремоло а не за флойд??? Щото обикновеното тремоло няма ни ножове ни стъдове Редактирано Октомври 6, 2005 от Sieger Цитирай
fluti Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 мм, значи аз съм се объркал в такъв случай. Цитирай
katmai Отговорено Октомври 6, 2005 Автор Отговорено Октомври 6, 2005 Аьаьа вие акъл имате ли? Как ще си набия някакво дарво в китарата. . Цитирай
Recommended Posts