Бицев Публикувано Март 15, 2009 Публикувано Март 15, 2009 Като пишман-музикант (с друго си вадя хляба в наши дни), нямам време за сериозни занимания, затова съм се ориентирал към миниатюрки: могат да се напишат в откраднати минути, а като даде Бог случай - и да се запишат и продуцират също толкова набързо. Някои музикални идеи пиша в MIDI - само с ноти, без клавишно въвеждане. После тормозя резултата в Аудио -среда, докато 'си признае' (да не звучи като компютърна игра от 80-те). Други си правя с китари, като редя няколко партии върху програмирани бас и барабани (всичкото в старото но вярно джобно студио PS02 на Zoom, защото време намирам главно в пътувания и ваканции). В моя полза работи модата на мобилните телефони: роди се жанра 'Рингтон' (официално не трябва да е по-дълъг от 45 секунди), където моите микро-'композицийки' идеално се вписват. Ето един пример: тая тема ми се въртеше в главата като китарна (нещо а-ла Джеф Бек ми се свиреше), но понеже не намирах време да я изсвиря и запиша, а китарите много келяво звучат в MIDI - смених инструмента. Също е писано с ноти: добре ли съм докарал 'изразителност' в последващата обработка? http://www.last.fm/music/Maistora/Not+Yet/Sexy+Sax+Ringtone Това може да се доразвие в пълна пиеса, други инструменти и пр. Ако на някой му се играе, мога да му пратя ноти и суровото MIDI... Цитирай
Бицев Отговорено Март 16, 2009 Автор Отговорено Март 16, 2009 (Редактирано) Благодаря, Yotzzo! Ето и още една - 'авторска' е пресилено казано, щото е тъпкана със сампли. Правена е по друг начин от предишната, без MIDI, но с лууп-нати семпли на перкусия и някои китари (други съм ги свирил, три-и-половина ноти само, малко бас). Също семплиран женски вокал. Когато го правих (не беше скоро) не бях чувал Chambao - приятно се изненадах колко съм ги 'предсказал' Смътната идея в експериментчето беше да си направя 'фламенко чил' - после прочетох, че точно така официално наричат стила на Chambao. Тук са секунди (като за телефонен рингтон) - но такава музика мога да свиря до утре - ако има с кого http://www.last.fm/music/Maistora/Not+Yet/Ambilatin Наздраве! Редактирано Март 16, 2009 от Бицев Цитирай
Бицев Отговорено Март 18, 2009 Автор Отговорено Март 18, 2009 Ремикс на първата пиеска, с вокална партия Към оригиналната инструментална версия рекох да добавя жнски вокал и стана така: http://soundclick.com/share?songid=4348985 (Форума, мисля, не допуска непълнолетни - че това не е за тях ) Това е реклама за шоколад - просто отзивите отедна любителка на шоколада при консумация на любимата й марка... (Не знам какво си помислихте с вашето подсъзнание ) Цитирай
savov Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Прекрасен вокал...какво друго да си помисли човек... Цитирай
Бицев Отговорено Март 25, 2009 Автор Отговорено Март 25, 2009 Моята гордост Още една микро-пиеска (последна в тая тема - обещавам ) Гордост не като композиция (тя е безмозъчна импорвизация върху 2 акорда), още по-малко като свирене (нито мога да свиря, нито това ми е най-'звездния' момент). Обаче - ей това ми е фукнята - това е записвано във въздуха, на аероплан ! На 35000 фута височина, от Абу Даби към Лондон - подремнал, нахранен и изслушал заслужаващата музика от бордовата система за развлечения (филми по принцип не гледам) - рекох да се позабавлявам. Имам една китарка за командировки и ваканции Traveler - Pro series, която е страшно компактна - влиза в разрешения кабинен багаж даже на по-запънатите авиолинии (някой път ще я представя в раздела 'Китари - фукня', страхотно животинче). Имам и едно старо, но вярно 'джобно студио' PS02 на Zoom, още върши работа (пак другаде ще го коментирам, ако някой се интересува). Тракнах набързо един ритъм (бързо сменящи се Am-G, зумчето има вградени програмируеми бас и барабани). После ковнах от китарата със заглушаване един 'втори бас' (едно рифче, което ми се върти в главата от години, натрапчиво от онези дето могат в лудницата да те пратят). Още една китарна ритъм-партия - прости акордчета ударени на четно време. И накрая - 'солото' - без концепция, к'вото ми дойде в главата (то си личи; главата беше празна - от надморската височина ще да е). Игричката беше дълга - няколко минути, но се въртят все подобни ликчета и риф-чета, след време писва. Затова резнах от нея един 'рингтон - напоследък любим жанр, че не иска сериозно мислене Ето го и резултата, за всички които се интересуват - Наздраве! . Цитирай
Recommended Posts