Ignos Публикувано Март 11, 2009 Публикувано Март 11, 2009 Значи новата ми електрическа китара (скоро във Фукня... знам, че само това викам, но... ) е още със струните от магазина и сетъп-а от там си беше супер. Вчера обаче след свирене Сол (3-та) струната е започнала при свободно удряне да се бие в предполагам първото прагче. Бриджа ми е Tune-O-Matic със String Thru Body и понеже не разбирам много искам да питам седлото на струната ли да местя? Ще се прецака ли нещо интонацията (това беше да съвпада тона на свободна струна и 12-то прагче нали?) на китарата или няма значение? Цитирай
sasoh Отговорено Март 11, 2009 Отговорено Март 11, 2009 Ако го преместиш ще се промени интонацията, да, точно за това се мести седлото. Трябва да повдигнеш целия bridge (отпускаш малко струните и развиваш леко двата болта, че да се повдигне) докато спрат да бръждят Цитирай
Ignos Отговорено Март 11, 2009 Автор Отговорено Март 11, 2009 Мерси много! Утре ще пробвам. Интересно как преди това нищо и нямаше, сигурно не е било свирено на нея особено много. Цитирай
Recommended Posts