YtseJam Публикувано Септември 27, 2005 Публикувано Септември 27, 2005 Това е може би най-недооценената част от барабанния комплект, никой не обръща внимание и си мисли, че може и без тях, че може да сложи каквито и да е отдолу и т.н. Само дето поне според досегашния ми опит хич не е така. Едно време старите ми аматки нямаха никакви механизми и обръчи отдолу и аз прекарах няколко години в събиране на необходимия материал и след това гордо наслагах бели аматски кожи, щото друго нямах и после колкото и да пробвах нови бойни кожи, не звучаха и не звучаха и аз естествено го отдавах на факта, че все пак говорим за амати и да не очаквам много. След години реших да видя как стоят нещата с истински резонантни кожи (Evans Genera Resonant) и нещата доста се промениха и аматито почна да звучи почти като истинско. След това дойде време за Ямаха, която (както е известно на повечето от тукашните горди собственици) идва с еднакви кожи Remo Unicorn отгоре и отдолу. Юникорн е една особено гадна кожа, прекалено тънка за бойна и прекалено дебела за резонантна, с две думи - за нищо не става. :wall: Известно време карах с юникорните отдолу, но все нещо не ми харесваха томовете като звук и реших, че е крайно време за смяна. Гъзарски се издокарах с едни черни резонантни, пак на Evans (за добро или лошо, това са единствените кожи, които ги има на склад и можеш да си ги купиш веднага), наслагах ги по томовете и разликата беше наистина огромна. Тонът е много по-дълбок, няма паразитно дрънчене, заради което и пружините на барабанчето вибрират много по-малко от преди. Изобщо разликата е забележителна. Така че препоръчвам на всички, които все още карат с ямашките кожи отдолу, да ги сменят, докато е време, ако искат нещо по-добро от томовете си. Цитирай
The Crow Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Така че препоръчвам на всички, които все още карат с ямашките кожи отдолу, да ги сменят, докато е време, ако искат нещо по-добро от томовете си. Е ти се изказа ,а ние дето нямаме Ямаха :D ко да правим Цитирай
AccesS Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 (Редактирано) ...а ние дето нямаме Ямаха :D ко да правим ще събирате за Ямаха , и аз си карам още с оригиналните резонанти... скоро мисля да обзаведа комплекта и аз с черни резонанти на еванс, всъшност отдавна се точа да направя това но все не остава време. м/у другото бойната и резонантната кожа на Ямаха не са еднакви , горната е по дебела. на барабанчето ми се струва нормално тънка но като му дойде времето ще бъдат сменени всички с тънки еднопласнови резонанти. Викторчо ти какви препоръчваш - по тънки или по дебели ? Редактирано Септември 27, 2005 от AccesS Цитирай
darmonko Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Я кажете тия на Еванс черните по-тънки ли са от Амбасадор защото съм ги виждал само на картинка и по какво се различават ако се различават де.Сега съм с Амбасадори и съм доста доволен но черните изглеждат доста добре... Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 27, 2005 Автор Отговорено Септември 27, 2005 Викторчовци тука нема. На барабанчето е естествено, че не са еднакви кожите, но томовите (поне моите) юникорните бяха абсолютно еднакви. Резонантната кожа за барабанче е винаги много тънка, но различните модели варират малко откъм дебелина (Еванс примерно имат 2, 3 и 5 mil дебелина), защото влияе много на звука и съответно се предлагат различни възможности за настройка. На сайта си пише каква е разликата между тях. Проблемът при резонантните кожи за барабанче е, че тъй като обикновено се опъват доста заради високото настройване, а в същото време са тънки, много бързо се разтягат. Човек свири, свири, барабанчето му постепенно пада, той пак натяга, пак пада, пак натяга и по някое време забелязва, че обръчът на резонантната кожа е вече почти опрял в машинките. Така че трябва да се сменят честичко, въпреки че не удряме по тях. Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 27, 2005 Автор Отговорено Септември 27, 2005 Я кажете тия на Еванс черните по-тънки ли са от Амбасадор защото съм ги виждал само на картинка и по какво се различават ако се различават де.Сега съм с Амбасадори и съм доста доволен но черните изглеждат доста добре... Ми Genera Resonant Black е 7 mil, а Ambassador Clear е 10 mil, така че явно е по-дебела. Не съм слагал Ambassador на томове отдолу, така че не мога да кажа каква е разликата, но евансите звучат супер наистина. Освен това изглеждат още по-яко. Ето доказателство: Цитирай
darmonko Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Имах предвид разликата между EVANS и REMO AMBASADOR това на сайта не го пишe разлика може да има и в твърдостта на полимера от който е направена кожата а това променя звука тотално.Ако имате преки наблюдения и върху двете кожи споделете ще се радвам да чуя мнения. Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 27, 2005 Автор Отговорено Септември 27, 2005 Извинете недостойния, че се опита да се намеси. P.S. всички модерни кожи за барабанен дръмсет се правят от Mylar, запазена марка на DuPont. Цитирай
darmonko Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Извинете недостойния, че се опита да се намеси. P.S. всички модерни кожи за барабанен дръмсет се правят от Mylar, запазена марка на DuPont. Не го приемай лично само търся информацийка..това за Mylar не го знаех,но при всички положения има разлика някои кожи са по твърди примерно тези които идват фабрично с барабаните на DW.Те се правят от Ремо разликата между тях и другите кожи на Ремо е огромна Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 27, 2005 Автор Отговорено Септември 27, 2005 Една кожа има сума ти фактори, определящи звука й. Дебелина на филма, брой слоеве, материал на обръча, вид на захващане към обръча (тук Attack и Aquarian имат доста нововъведения), различни покрития по филма (лепенки или coating) и какво ли още не. Кожите на DW имат външен пръстен от white coating и точно това ги различава от амбасадорите. Цитирай
darmonko Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Една кожа има сума ти фактори, определящи звука й. Дебелина на филма, брой слоеве, материал на обръча, вид на захващане към обръча (тук Attack и Aquarian имат доста нововъведения), различни покрития по филма (лепенки или coating) и какво ли още не. Кожите на DW имат външен пръстен от white coating и точно това ги различава от амбасадорите. Така е пръстена си е пръстен не говорим за него в момента,не знам дали си свирил на такава кожа но самата тя като че ли е от по твърд материал,може би се дължи на някакви допълнителни обработки или нещо такова,но е различна,има повече атака.Малко се отклонихме от темата ама карай....май и аз ще ги пробвам тиа черните Еванси Цитирай
Katsko Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 само Дарт Вейдър ти липсва на касата Цитирай
eL_NinYo Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 ми той присъстваше на една от по старите снимки Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 27, 2005 Автор Отговорено Септември 27, 2005 Темата за грешната мадона с големите бомби все още фигурира, заинтересуваните могат да я изнамерят. Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Септември 28, 2005 Отговорено Септември 28, 2005 (Редактирано) И на мен ми се чини че има значение хубавата резонансна кожа и мисля след като смених всички бойни кожи с нови Ремо,да сменя и резонансните,но не знаех Ебанс дали се представят добре ....е.... след като чух толкова добри думи за тях ,мисля да ги пробвам Редактирано Септември 28, 2005 от Red_Bull_Dog Цитирай
Recommended Posts