bgd Публикувано Февруари 17, 2009 Публикувано Февруари 17, 2009 Не мога да надуя мяха докрай, щото отдавна не е надуван. Особено около главините на гайдуницата и на ручилото положението доста се е втвърдило. Изпитани съвети и процедури как да го оправя този мяx ще са ми от полза. Благодаря предварително! Цитирай
исон Отговорено Октомври 3, 2009 Отговорено Октомври 3, 2009 Не мога да надуя мяха докрай, щото отдавна не е надуван. Особено около главините на гайдуницата и на ручилото положението доста се е втвърдило. Изпитани съвети и процедури как да го оправя този мяx ще са ми от полза. Благодаря предварително! Цитирай
smartpeter Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 Не мога да надуя мяха докрай, щото отдавна не е надуван. Особено около главините на гайдуницата и на ручилото положението доста се е втвърдило. Изпитани съвети и процедури как да го оправя този мяx ще са ми от полза. Благодаря предварително! Здравей, Опитай с глицерин - доколкото ми е известно омекотява кожата! Поздрави, Петър Цитирай
бобчо Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 Ако положението наистина е много спихнато,едва ли това ще ти е единствения проблем!Най-вероятно ще имаш проблем и със разсъхването на самите главини(заради което може и да ти издиша инструмента),а също така с гайдуницата,духалото и ручилото.Решението на проблема се нарича ...........,зехтин!!!Смажи първо дървените части доволно и след ден-два ги подсуши!После обръщаш пискуните на гайдуницата и ручилото,сглобяваш,с една гъбичка напоена с зехтин намазваш доволно проблемните места по мяха и надуваш до пълно разпъване(за около 5 минути)после правиш една пауза(пиеш 1-2 ракии)и пак по същия начин(зехтин,надуване и така 4-5 пъти).След като всичко се оправи......,просто не оставяш гайдата никога повече да изсъхва,подкарваш"Коньо,коньо",приготвяш мезето сипваш една ракия и за Бобчо и всичко е ОК!Последното в кръга на шегата !Поздрави и успех!!! П.С.А ракията с случая е много важна,за да не се чувстваш после сякаш си целувал пръча под опашката (наколко пъти)!!! Цитирай
gajdar4o Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Не мога да надуя мяха докрай, щото отдавна не е надуван. Особено около главините на гайдуницата и на ручилото положението доста се е втвърдило. Изпитани съвети и процедури как да го оправя този мяx ще са ми от полза. Благодаря предварително! Трябва си нов значи Цитирай
Recommended Posts