Ex74 Публикувано Февруари 16, 2009 Публикувано Февруари 16, 2009 Здравейте, да се представя, че съм пълен нууб в записването, още по-малко на музикални инструменти Днес реших да изпровам нещо, да си запиша електрическата китара с микрофон + Line Out на кубето, тоест 2 записа.. и после да ги насложа. Излезе 1 проблем, записвам с програмата Audacity, има настройка за запис от микрофон и от Line In на компа, само дето като пусна едната инстанция на програмата да записва, другата неще да започне да записва оО, въпреки, че са нагласени да записват от различни места... Някой може ли да ме светне как мога да записвам няколко канала... или както се казва това нещо... ? Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 да ако си с cubase, и ако картата има повече от един вход и си има нейн панел. От vst conections си правиш още един бус със другия вход, после правиш нов трак и на него от настройките му избираш да влиза от новия бус. и така ама не е ли по-добре да си земеш само сигнала от линейния и после със спийкър симулация на кабинети да направиш това което искаш има толкова много модели... Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 16, 2009 Автор Отговорено Февруари 16, 2009 Саунд картата ми е вградена, има 6... дупки За кабинет симулатори... това ще рече, записвам клийн сигнала и после правя някакви фокуси и става на.. як-метъл-дистър? oO Цитирай
Roevers Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 Имаше някаква подобна тема: ако записваш два моно-канала най-чистото решение е в стерео входа да ги прокараш като ляв и десен канал, тогава ти трябва просто един стерео вход. Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 16, 2009 Автор Отговорено Февруари 16, 2009 stereo вход-а си го имам, просто целя да микс-на по някакъв начин 2та записа, също така да ги запиша на веднъж Цитирай
Roevers Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 Именно де,просто ти трябва някаква комбинация от преходници - или специален кабел -за да вкараш два големи моножака в малък стерео. Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 17, 2009 Автор Отговорено Февруари 17, 2009 Преходници имам сумаси, а тези 2 моножака... сигнала от тях от де ще иде? Няма ли резултата да е пак моно... само дето пуснат на 2 канала? Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Февруари 17, 2009 Отговорено Февруари 17, 2009 е баш чак метъл як няма да стани, няма да записваш само клийн, ще си запишеш дъстъра през линейния и после му слагаш кабинет и ще стане по-добре от твойто кубе, което навярно е малко и говорителя му не е много гот. Line out голям моно=>към малък стерео line in pc после Revalver 2 теглиш всичките кабинети от http://www.guitarampmodeling.com/ и после като искаш ли разделяй на два канала ляво дясно с различна позиция на микрофоните айде, че излизам Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 17, 2009 Автор Отговорено Февруари 17, 2009 Aмп-а ми е с 12" 60W говорител, което мисля, че е задоволително, като за неможещ като мен Също за микрофона щях да питам... lol, с какъв микрофон, аджеба трябва да се записва? Че съм разпоил едно малко микрофонче, вероятно от хендсфрий, или нещо такова, сложил съм му 1 кондензатор и съм го лепнал към Mic In на компа, отделно съм му сложил и дунапренче за да филтрира високите Също като записвам от линейния как мога да олуча точната позиция на потенциометъра за Volume, защото или е по-тихо, или е твърде високо и взема да пръцка? :/ Цитирай
Recommended Posts