the_gorer Публикувано Септември 26, 2005 Публикувано Септември 26, 2005 Видях темата на 7thString за звука на неговия Zoom и ми хрумна, че ще е добре, ако всеки запише къси откъсчета с няколко настройки на ефектите, които ползва - чиста китара, хард & хеви и брутализъм. Нвити ли сте? Ще се получи добра колекция от звукови данни за отделните китарни процесори и ефекти. Даже после може да се систематизира в някяква база от данни, която всеки потребител да има възможност да дръпне и да си ползва от компа. Знам, че е невъзможно всичко да е обективно, защото всеки китарен процесор и ефект вади на практика неограничен брой звуци, но все пак може да се наложат някакви предварителни сетинги за гейн, EQ и така нататък. Някои ще кажат (и с право), че всичко зависи и от адаптерите. Това, за съжаление, няма как да го преодолеем. Естествено всеки ще пуска първичните записи, без пост-продукция и обработка и без акомпанимент на барабани (на записа да не се чуват). За да е сравнително уеднаквено всичко, може предварително да се разберем какви пасажи да се свирят с чиста китара, какви с хард & хеви гейн и какви с брутализъм (маса гейн, скупнати средни). Примерно: Интрото на Sanitarium - за амп с чиста китара. Някакъв риф/соло на Мейдън - за хард & хеви. Риф/соло на Malevolent Creation за брутализъм. Да видим коя пластмасова пръдня ще звучи най-готино. Аз ще съм с компа Цитирай
SlipFly Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 добра идея като имам време ще запиша нещо Цитирай
jFog Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Намирам идеята за добра Още по добрия вариянт, мисля че ще бъде, след постването и опита за смесване,да се смеси ит разбирачи и да кажат къде кво е трябвало да се направи, за да прозвучи още по Мейдън , малеволент и тнт.. и да се прави на един и същ трак барабани за всички. нека някой ентусиаст да постне барабаните и таб-а , при достик на време и желание ще се включа Цитирай
7thString Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Да, и аз това си го мислех- нещо простичко, тей че да се чуе чиста китарка, дист, флажолети, шум и евентуално други екстри Цитирай
Recommended Posts