Ex74 Публикувано Февруари 12, 2009 Публикувано Февруари 12, 2009 Здравейте, имам кубето Roland Cube x60 и се опитвам да запиша звука директно от него към компютъра, тоест да го ползвам само за процесор. Имам изход за Recording/Headphones, External Speaker (max 60w) и Line out. Проблема е следния... включвам да кажем recording изхода към mic in в компютъра и когато се опитам да запиша нещо, звука който се записва е с много голям гейн и се получава пръщене, даже симулация на дистър от силния сигнал. С всеки един от изходите се получава това нещо, когато обаче намаля кубето до 1 степен се избистря звука (тоест намалям сигнала), но все още не се получава много добре. Може ли да ми кажете как да се справя с това? Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 12, 2009 Автор Отговорено Февруари 12, 2009 Оправих се до накъде, ползвайки Line In входа на компютъра, но все още звука не е чист... дали проблема не е в процесора? Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Проблема идва оттам, че ползваш вградената си саундкарта. Тя не е направена за това..вариантите за два - по добрия е да си вземеш професионална звукова карта, другия вариант е да сложиш между усилвателя и входа на компютъра DI box. Това не е кой знае каква панацея, но е по добре от сегашния ти вариант. Повече по темата - ТУК Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 12, 2009 Автор Отговорено Февруари 12, 2009 Благодаря за бързия отговор При запис с безмарков микрофон (уж за пеене, не компютърен) -> кубе -> комп звука е къде-къде по-чист и по-добре... вероятно китарата е проблема (squier ) А на каква цена може да се намерят хубави саунд карти, които могат да ми свършат работа...? А също и от къде може да се намерят въпросните DI Box-ове? Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 13, 2009 Автор Отговорено Февруари 13, 2009 Как мога да регулирам нивото на сигнала подадено от кубето до такова ниво, че да не претоварвам входа на компютъра и да започне да бръжди? Какъв сигнал приема Line In попринцип? Ще стане ли ако меря с мултицет или нещо такова? Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 18, 2009 Автор Отговорено Февруари 18, 2009 Отново проблем, само че с киборд, някакъ портативен Yamaha се води, има 1/4 жак за Phones/Output. Свързвам въпросното нещо с компа към жака Line In, пускам - "ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ" Много интересно, като включа слушалки в жак-а на клавира няма никакви проблеми, а с лайн ин на компа - бучи. Записах на бързо за какво става дума... http://www.4shared.com/file/88299471/b36f55da/yamaha.html Защо се получава така? Цитирай
solo5 Отговорено Февруари 22, 2009 Отговорено Февруари 22, 2009 При запис с безмарков микрофон (уж за пеене, не компютърен) -> кубе -> комп звука е къде-къде по-чист и по-добре... вероятно китарата е проблема (squier ) е, ти във втория вариант без китара ли записваш нали и в двата варианта имаш включена китара Цитирай
Ex74 Отговорено Февруари 23, 2009 Автор Отговорено Февруари 23, 2009 вариант 1: китара -> кубе -> комп вариант 2: китара -> кубе -> микрофон -> комп вариант 2 е по-добър... о_О защо? Кубето ми има симулация на кабинет на LineOut-a... за също... защо клавира прави тия мизерийки? Цитирай
master_gamgee Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 гледам малко стара темата, ама все пак може да е полезен отговора. Записа на кубе с микрофон е нормалната практика във всяко професионално студио, даже по принцип кубето се озвучава с 2, 3 че и повече микрофони (поставени по различен начин спрямо кубето и обработени различно в крайния микс). Директен запис (особено на китари с дистери) дава доста измислен звук, а симулациите...мен ако питаш забрави ги...някои ги харесват, вършат работа за любителски записи, но не и за качествен звук. Ако мога да направя такава аналогия - симулацията и истинския звук са като секса с кукла и с жена (не че съм го правил с кукла де ), въпроса е че симулацията си остава симулация, а не достатъчно добър заместител. Цитирай
Recommended Posts