Armaggideon Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 И ударите отдолу не трябва да се подценяват - във всяко едно нещо има красота. Пример, за който се сещам веднага - 5 Minutes Alone на PANTERA - основният риф, сещаш ли се за кой момент ти говоря?
AXE Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 То и тва си е яко, ама е много по лесно Другото ми е трудно и затва акцентирам на него.
Sturmfuhrer Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Възможно, възможно - зяпай малко Hetfield кви ги върши Номера е, че като е само надолу атаката ти си остава постоянна (ударите нагоре са по слаби и с различна атака от тези надолу), в резултат на което рифа звучи по монолитно и тежко Подобен спор водих със Сънчу, но той се оказа прав... реално погледнато звука може да си остане същият, но както и да е...
Sieger Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 (Редактирано) Странно! Мастър-а беше една от първите по-сложни песнички който научих и общо взето не я намирам за трудна (та дори и с downstrokes)... А пък Холи Уорс сме я свирили с Штурма още докато бяхме на вълна МеталицА , но за жалост (на китариста ) се преориентирахме! Armaggideon каза: ...И ударите отдолу не трябва да се подценяват... Абсолютно! И в това отношение се възхищавам на Alexi Laiho, 'щото тоя пич свири перфектни рифове (Children of bodom - първия риф например) почти и само с downstrokes Номера е, че като е само надолу атаката ти си остава постоянна (ударите нагоре са по слаби и с различна атака от тези надолу), в резултат на което рифа звучи по монолитно и тежко Колкото и да я слушам Seek And Destroy няма начин да се удари всяка нота надолу. Пък и се чува ясно легатото (поне според мен)... Редактирано Януари 24, 2005 от Sieger
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 Fuck, май аз нещо съм дефектен Карай - ще се оправя
Sieger Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Fuck, май аз нещо съм дефектен Карай - ще се оправя Ако имаш нещо с което да се запишеш как свириш, можеш да го качиш някъде та евентуално да ти дадем някакви съвети или напътствия...
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 Ми ша разбереш само, че го свиря по бавно отколкото тряба. Освен да ме посъветвате да свиря по бързо
Steve_Vai Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Ми ша разбереш само, че го свиря по бавно отколкото тряба. Освен да ме посъветвате да свиря по бързо В никакъв случай :wow:
Sturmfuhrer Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Sieger, Holy Wars не успяхме да я свирим кат хората, щото басиста ти така и не се научи да свири бързи ноти на 4 струна... деба не мога да разбера, защо мога да цъкам бързо на ВСИЧКИ струни без 4... не е чак толкова по-дебела... ама някак си все се оплитам. То за тва май го легатирах като свирехме... ама ти моеш си го легатираш без звука да се променя, а моя звук се ебава... как да е... А иначе за Seek-а, легатото според мен си се чува... поне осмото прагче се чува по-слабичко... Но примерно наистина не виждам какъвто и да е смисъл Сийка да се свири само надолу... хаха сега се сещам за оня риф преди солото, който май сгреших, че го научих down...
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 Абе мама му стара, аз тая тема с ква цел я бях пуснал, пък почти всички за друго говорят.
Steve_Vai Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Абе мама му стара, аз тая тема с ква цел я бях пуснал, пък почти всички за друго говорят. Защото добрият ритъм-китарист винаги решава да стане соло-китарист затова така
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 Затова всички приказват офтопик ли :wall:
Sturmfuhrer Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Слушах внимателно записа... и ми направи впечатление, че реално погледнато има някво гадно изсвирване на легатото, но както и да е...
Sturmfuhrer Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Е голям проблем ли ти е, че говорим за друго?
Steve_Vai Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Е голям проблем ли ти е, че говорим за друго? Бе не е много хубаво да го правим. Който открие форума след нас и иска да намери нещо примерно за ритъм-китариста, няма да изгаря от желание да ни чете приказките...
Recommended Posts