yotzzo Публикувано Февруари 2, 2009 Публикувано Февруари 2, 2009 (Редактирано) Напоследък, забелявзвам че няколко човека качват парчета от 1991-ва година, ами престрашихме се. Пускам линк към майспесла ми. Първите 4/четири/ парчета са от съответната година записвани от кратуните на живо в кратунското "студио". Все пак имаше пулт. Песните са си наши с изключение на "Керо ле моме" - тя е народна, аранжирахме я малко смешно. Останалите 2 парчета са съвсем други. http://www.myspace.com/yotzzo Приятно слушане и ни извинете за някои неточности в ритмиката и прочее. Редактирано Февруари 2, 2009 от yotzzo Цитирай
emo_tion1 Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 Доста разнообразни парчета.Импровизациооният елемент е основно застъпен в тях.Особено последните две ми допаднаха най-много : мазния блусарски груув в петото и релаксиращата боса в шестото Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 2, 2009 Автор Отговорено Февруари 2, 2009 ^Благодаря. Но трябва да уточня,че последните 2 парчета са на друга формация отпреди 2-3 години. Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 Блусът много си го бива!!! А "Неделя следобяд" идеално паства за заглавие!!!!!!!!! Цитирай
Басурендер Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 Всички ми допадат,най-вече заради невероятния дух и настроение,което носят. Първото , което чух беше "Прозореца отвори" и това остана моя фаворит. Постоянно ми влиза в главата по всякакви поводи.Плаша околните...като изврещя "ЗАДУШАВАМ СЕ, ЗАДУШАВАМ СЕ ОТ ЛЪЖИ, ОТ ЛЪЖИ".. Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 3, 2009 Автор Отговорено Февруари 3, 2009 Благодаря ви за вниманието и отделеното време! Пак казвам - парчета 5 и 6 НЕ са от 1991-в и НЕ са на Бимбени Кратуни. Иначе се радвам, че ги харесвате. Цитирай
бутео Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Благодаря за дългия дълъг десерт - разкош Цитирай
birk Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Момчета, разминавате съ кат влаковете на гара Горня Оряховица! И ме може идиния да свири мажор, пък другия минор ф народната! То и пеенето ви не й много пеене. И кат са научите за тоналностите и как се свирят - обедете са! Секи свири квото му доде! В зеведениятя ша ва бият, че и отгоре! Налучквате нещо, праите нещо, а то - нищо. Свирете така някаде ф гората да не ви се смеат ората, амато жувотните ше ви са смеят! Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Той човека отгоре е упоменал, че това са младежки напъни от 91-а година и че нещата, които ти споменаваш куцат... Цитирай
fildi Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Момчета, разминавате съ кат влаковете на гара Горня Оряховица! И ме може идиния да свири мажор, пък другия минор ф народната! То и пеенето ви не й много пеене. И кат са научите за тоналностите и как се свирят - обедете са! Секи свири квото му доде! В зеведениятя ша ва бият, че и отгоре! Налучквате нещо, праите нещо, а то - нищо. Свирете така някаде ф гората да не ви се смеат ората, амато жувотните ше ви са смеят! ^ а ти, друже, научи българската граматика и правопис, че и аз като ти чета писанията вече се заливам от смях Колкото до Бимбени Кратуни и мен ме изкефиха доста! Личи си по всичко, че записите са правени отдавна, но това не намалява кефа Сигурен съм, че на yotzzo тези записи са му много мили на сърцето и твърдя, че си струваше да се чуят и от нас! Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 5, 2009 Автор Отговорено Февруари 5, 2009 (Редактирано) Момчета, разминавате съ кат влаковете на гара Горня Оряховица! И ме може идиния да свири мажор, пък другия минор ф народната! То и пеенето ви не й много пеене. И кат са научите за тоналностите и как се свирят - обедете са! Секи свири квото му доде! В зеведениятя ша ва бият, че и отгоре! Налучквате нещо, праите нещо, а то - нищо. Свирете така някаде ф гората да не ви се смеат ората, амато жувотните ше ви са смеят! А,бе мили хора, не се ли сещате,че такъв коментар не се взема насериозно, не се ли усеща шегичката? И защо става интересно като някой го понапсуват? И моля да ме извините който се е вързал! @fildi и @flisk ще ги черпя по една бира. То чувството ми за хумар понякога е трудно поносимо. И от Завод Ленин ми се бяха вързали... Редактирано Февруари 5, 2009 от yotzzo Цитирай
fildi Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 абе бате може ли така да се е*** с нас ама нищо де, веселба да става а да знаеш, че бирата ще си я поискам по някое време Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Браво, много се кефя на "Кратуните", а и въобще сметам Йоцо за един от най-свежите тук. Къде се е случвала тази психаделия през 91-ва само мога да гадая, но си е актуално и днес. Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 6, 2009 Автор Отговорено Февруари 6, 2009 Браво, много се кефя на "Кратуните", а и въобще сметам Йоцо за един от най-свежите тук. Къде се е случвала тази психаделия през 91-ва само мога да гадая, но си е актуално и днес. Благодаря! Благодаря! Няма нужда да гадаеш, не е тайна. Фоксан/барабаниста/ беше кръчмарски музикант и си беше понакупил апаратура, държеше я в апартамента си в Дружба. В продължение на година и половина някъде репетирахме там, горкита съседи! Направихме и 2-3 концерта - 113+, Славянска беседа и т.н. После се разпаднахме. Имаше някакъв опит за "реюниън", но не стана нищо. Сега вече е съвсем невъзможно, защото Светлозар "The Chief"/басист и автор на "отвориии, отвориии"/ го убиха, по неясни причини неясни извършители. Не беше престъпник, само беше малко особен. Бог да го прости! И аз смятам каквото мога да сваля от лента, защото ще се изгуби безвъзвратно, както същия тоя Светлозар затри един хубав концертен запис./Ей, умря си човека, а аз още не мога да му го простя това!/ Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 Малее, какви тъмни времена бяха 91-93 г... .Тогава съм бил на 9 години и всъщност тогава баща ми си купи албума на "Дайър Стрейтс" и куфеех яко на една стара Тошиба. А по това време в "Дружба" какво се е случвало . Интересни времена си бяха, някак си имаше едно по-особенно чувство, носталгично такова и съм сигурно, че е било яко по концерти - тогава си имаше доста хипари, пънкари, метали. Сега нещата са други но още е интересно, още! Цитирай
Recommended Posts