Лелдорин Публикувано Септември 19, 2005 Публикувано Септември 19, 2005 (Редактирано) значи като хвана ми на 12 прагче и ла на 13 прагче и натисна сол се получава жужене.нямам абсолютно никаква идея от какво е.някой може ли да ме посъветва как да го отстраня? едит:с 21 прагчета ми е китарата. Редактирано Септември 19, 2005 от Лелдорин Цитирай
npace Отговорено Септември 19, 2005 Отговорено Септември 19, 2005 това акустична китара ли е? до колкото знам, те нямат тръс род и поправката би трябвало да е по-сложна Цитирай
ALBIREO Отговорено Септември 19, 2005 Отговорено Септември 19, 2005 Може да е изтрито прагчето там някъде... Друго - виж дали са затегнати болтчетата на ключовете. Понякога от вибрациите жужат поради появата на луфтове при разхлабването им (от вибрациите) и се чудиш какво става . На моята китарка съм и купил заключване за колана (не ме питай защо - вече и аз не знам) но не свалям колана от тялото и обикновено като свиря, при определени тонове (където се получават някакви резонанси) се чува това жъжене и в началото се чудех от къде идва и след 2-3 мин разбрах причинителя и сега на му обръщам внимание (това не може да се затегне - то просто не вибрира когато си прав и си свириш на опънат колан). Цитирай
Лелдорин Отговорено Септември 20, 2005 Автор Отговорено Септември 20, 2005 да прагчето е малко по късо от другите и се получава някакъв резонанс.и без това скоро ще я сменям тази китара докато стигна до 12 прагче да свиря има време Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 20, 2005 Отговорено Септември 20, 2005 ако имаш 40-50 лева занеси я на някой лютиер да ти смени праговете и ще стане перфектна това разбира се ако си заслужава заради самата китара де Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 20, 2005 Отговорено Септември 20, 2005 значи като хвана ми на 12 прагче и ла на 13 прагче и натисна сол се получава жужене. С някаква специална настройка ли свириш? На коя струна ти е Ла-то на 13-то прагче? Да не е Си бемол (Ла диез)? Каква е китарата - акустична или електрическа? Цитирай
Лелдорин Отговорено Септември 21, 2005 Автор Отговорено Септември 21, 2005 значи като хвана ми на 12 прагче и ла на 13 прагче и натисна сол се получава жужене. С някаква специална настройка ли свириш? На коя струна ти е Ла-то на 13-то прагче? Да не е Си бемол (Ла диез)? Каква е китарата - акустична или електрическа? акустична 23 годишна кремона,със почти отлепено долно мостче и счупено горно.също така вади фалшив звук.не знам на каква настройка е защото учителя ми я е настройвал.няма смисъл да я нося по лютиери.както казах скоро ще я сменявам Цитирай
npace Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 ми учителя ако ти е преподавал класическа значи в стандартна...ив позиции(малко офтопик ама айде аз пак да пръсна псевдо-мъдрост) - смятам че е по-лесно да начуш една струна, после друга и така да знаеш нотите и скалите и позициите и каквото друго можеш да се сетиш ще ти идва без да учиш. тва го бях чел в някаква книга (и добре че го прочетох ) Цитирай
Recommended Posts