capri Публикувано Януари 24, 2009 Публикувано Януари 24, 2009 Някой знае ли как точно или по-скоро от къде на конзолата се обръща фазата на даден микрофон? Казаха ми че можело но или моя пулт няма такава опция или не мога да го открия (пулта ми е Маки 1402VLZ). 10x Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 (Редактирано) Този модел няма обръщане на фазата. Не знам защо точно ти трябва това (може би имаш близо поставени кардиоидни микрофони...), но в твоя случай обръщане може да се направи като опция по кабелите за свръзване към куплунзите. Варианти разни, важното е да се сменят местата на проводниците към pin2/ pin 3 на XLR куплунга. Това естествено не е операция "натискане на бутон", а "къстъм" решение. Може да стане като се направят кабели за двата варианта и да се постави единия или другия вид кабел. По-добро и оперативно решение е с ключе по кабела, близо до куплунга при пулта, за да има достъп по време на работа. Обаче! Тези модификации все пак са на ниво "специалист". Редактирано Януари 24, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
capri Отговорено Януари 24, 2009 Автор Отговорено Януари 24, 2009 10х за отговора и аз си мислех, че с кабелите ще трябва в крайна сметка Цитирай
Recommended Posts