Glacierise Публикувано Септември 15, 2005 Share Публикувано Септември 15, 2005 Айде пак Значи, напоследък все повече се зарибявам на фокуси с флойд-а, и искам да направя самата ръчка по-мека, защото сега ми се налага да натискам много яко, което прави нещата доста по-трудни. Как се прави тва? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Септември 15, 2005 Share Отговорено Септември 15, 2005 Логиката подсказва, че вината е в пружините. Може би, ако намериш по-меки и еластични пружини, флойда ще стане по-мек. Само не знам дали ще връщат добре тия пружини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Септември 15, 2005 Share Отговорено Септември 15, 2005 (Редактирано) Като цяло зависи от броя и начина на разположение на пружините ако досега си карал с 3, махни едната, с две ще е значително по-мек флойда аз още не съм експериментирал с разположението, но съм виждал варианти: / \ или / - \ или | - | би трябвало първия вариант да държи най-леко а последния - най-твърдо но нека по-занещите да кажат Редактирано Септември 15, 2005 от Burton Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Септември 15, 2005 Share Отговорено Септември 15, 2005 Моето простичко решение е слагане на по-тънки струни и това ще направя тези дни. Ще си сложа отново 8-ци вместо 9-ки. Като резултат се отпускат пружините на флойд-а, става доста по-мек и почва да се връща много послушно на 0-та. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Септември 15, 2005 Автор Share Отговорено Септември 15, 2005 Рапортувам Досеа се бърниках, и ето кво установих: Първо, бил съм с 4 пружини - сега се сещам. Като сложих 10ки, не можах да го наглася с 3те, и от РФ ми дадоха още, и аз сложих. В ibanezrules също бяха писали, че с 10ки е по-добре с 4 пружини, щото тия дето свирели с 10ки, харесвали по-твърд флойд Тъп аргумент, а В крайна сметка сега го балансирах с три. Установих експериментално, че конфигурацията / I \ генерира повече опън от | I |. Проблемът с връщането се решава чрез тънка регулация на винтовете за опън на пружините. Сега е доста по-меко, и шъ има доста флойдаджийски шукаритети в новото парче Наздраве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts