tednet Публикувано Януари 9, 2009 Публикувано Януари 9, 2009 Такам... правя си едно ефектче тука и имам сериозни проблеми. Като за начало бях обърнал мосфет-а наобратно, ама айде, оправихме го това. Но имаме по-голям проблем. 2та жака... :/ Кое от всичките е tip/shield/ring. Правя милениум 2 байпас и той бачка.... самия дисторт не работи както трябва. Понякога лампичката постоянно свети, сега пък изобщо не свети, когато пипна инпут жак-а, има някакъв дисторт, абе какафония Мисля, че това се държи на неправилно ми свързване на жаковете. Имам е такива жакове (снимки по надолу) и се чуда кое къде трябва да свържа. Бихте ли ми помогнали да ми кажете кое коя част или някаква диаграмка или нещо Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 9, 2009 Отговорено Януари 9, 2009 (Редактирано) Sleeve - usually ground Ring - Right-hand channel for stereo signals, negative phase for balanced mono signals, power supply for power-requiring mono signal sources Tip - Left-hand channel for stereo signals, positive phase for balanced mono signals, signal line for unbalanced mono signals Isolating rings За подробности:Wikipedia, TRS Jack Редактирано Януари 9, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 9, 2009 Отговорено Януари 9, 2009 (Редактирано) ^^А аз имам чувството, че какафонията е от незнание...... google it!!!! макар че то си се вижда ,,,, не се заяждам, но въпроса ти звучи така : "предписах си сам антибиотици, но не знам да ги пия или инжектирам, а и по колко не знам......" Редактирано Януари 9, 2009 от liquid_death Цитирай
tednet Отговорено Януари 9, 2009 Автор Отговорено Януари 9, 2009 Е незнаене, че има, има. Ама като трябва сам човек да се учи... Та, след дълги опити, се оказа, че единствения начин да има дисторт е като съм разменил местата на тип и шийлд и хвана инпут жака така, че да има връзка между двете части на мъжкия жак. Едва ли трябва да е така.... иначе с мултицет открих кое какво трябва да е Еми връщаме се към стъпка 1. Иначе, щом е имали дисторшън, няма как да е от платката? Просто ще трябва да окабеля всичко наново.ако имате някакви идеи казвайте И с риск някой други да направи грешка като мене, моно жаковете нямат рингове, нищо, че някой имат 3 извод.... http://commonsound.com/other/jacks.pdf И после къде ми била грешката Цитирай
Recommended Posts