preIbanez Отговорено Декември 31, 2008 Отговорено Декември 31, 2008 ПреИбанец, интересно... аз също свиря на моменти с хай-гейн и нямам проблеми ... ама никакви ... с шума. В смисъл, китарата отоврена на мах и пак не шуми. Може би тук вече почваме да говорим за различна интерпретация на термина хай-гейн. За сола и тем подобни, ползвам основно т.нар. хай-гейн чанел на амп-а (само някой път за различен цвят с камионче отпред). При мен нивото на гейн пот-а е около 12-14ч. в зависимост от мястото и съответно, от общото ниво на свирене, като зависимостта м/у гейн и мастер волум е обратнопропорционална. ...аз пък свиря с гейн на 10-11 часа през драйв канала с бустер отпред за филтър чийто гейн е на кръглата нула...обаче имам много нисък толеранс към шума...дори най-лекия шум ме изкарва от нерви...за щастие апаратурата ми е достатъчно добра за да мога да изчистя всичкия шум със съвсем леко отворен гейт...а и не използвам много дълги тонове...иначе тях гейтването определено ги похапва...но ако гейта ви е камионче винаги може да го изключвате в такива моменти...аз ползвам много насечки...набивки...и внезапни спирания за които гейта е благодатен... ПС: ...на звук и цвет...товариш нет... Цитирай
Recommended Posts