Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

И като отидите в студиото с целия джангър в един микс и ще им кажете я малко бутни касата бутни баса ... и ония ще ти обеснява както тука го правим.. как все едно в една кофа да изсипим половината гама цветове боя вътре и после да отделим червената... Нали ти казвам, че трябва да си запишете всеки трак по-отделно и после като неможете да ги смесите, хората ще ви го направят.. Иначе както ти искаш по-скъпа карта повече микрофони по-мощен компютър и накрая пак нищо ако нямате голямо помещение с кабинки за всеки инструмент.. Така ще излезе хем по-евтин проекта.. Карта с от 4 до 6 входа примерно и като поучиш малко за cubase и сте готови, даже няма да има нужда и от студио. Темата стана малко ОФ.. така че спирам да пиша и да давам съвети... Който разбрал-разбрал, който не здраве да е :thumbs_up:

Отговорено

най добре е някой лично да ти обясни за какво става дума инче тука има много неща които изглежда не са ти ясно.

трябва ви добър комп с сносен процесор както и доста дисково пространство. За карта - грабвай една 8канална и идеално ще се ви стигне за демо записи. добре е като я избираш картата да има ADAT та ако с времето решиш да можеш да закачиш още канали ако са ви необходими.

Моту8 пре дето го спомена е добро решение - и аз имам такова и бачка безупречно. По принцип бюджета който си дал е ОК за среден клас саунд интерфейс та дори и до висок 2ра ръка с малко късмет можеш да стигнеш.

За пулта на алесис - не съм го пробвал ама трябва да е ОК ... пък и ще можете да си го ползвате и като пулт не само като интерфейс.

За записите ето нагрубо и набързо как стоят нещата:

1. записват се барабани

свирите му в слушалките на барабаниста или само с клик или с 2те и се записват 1во само барабаните.

1 микрофон на соло барабана, 1 на касата, на всеки том по микрофон, 2 бр. овърхеди е желателно, но и с 1 за демо става ... това е сносно за начало

2. бас

записава се баса по барабаните

3. китари

почвате да редите китара по китара .... ако трябва наслагвате такива

4. останали инструменти - клавири, и тн.

5. вокали

най-накрая се записват вокали, беквокали и тн

МИКС, МАСТЕРИНГ и сте готови

еми това е в общи линии .... дано съм бил поне малко полезен ... поне като начало надявам се да съм те ориетирал малко

Поздрави

Алекс