ultrazone Публикувано Септември 9, 2005 Публикувано Септември 9, 2005 Някой да знае дали има възможност да се омекоти грифа на ел. китара? Струните ми са максимално свалени, но са доста твърди, та се свири малко труднчко Цитирай
Fenix Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 Някой да знае дали има възможност да се омекоти грифа на ел. китара? Струните ми са максимално свалени, но са доста твърди, та се свири малко труднчко Ми то зависи от прагчетата и от дървото от което е грифа... Не знам дали може някой гриф да се омекоти, може би със смяна на праговете ще се получи. Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 (Редактирано) ако е някой орфей или кремона - сваляш грифа и му слагаш една подлоЖка от една пластмасова пластинка. и си готоффффффффффффффффффффф Редактирано Септември 9, 2005 от stratocaster Цитирай
Burton Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 според мен, освен от струните, зависи най-вече от прагчетата и изработката на грифа...ако е много натегнат, нормално е да е твърд П.С. като гледам аватара, май не е нито кремона, нито орфей Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 Поправете ме, ако греша, но "твърд гриф" не е ли просто гриф, който няма радиус? То ест, гриф, чиито прагчета и фингърборд не са дъгообразно извити, а са си прави като конец? Цитирай
ultrazone Отговорено Септември 9, 2005 Автор Отговорено Септември 9, 2005 Ами не знам дали това има значение( радиуса), моят си е прав, не е като на Fender. На другата ми китара настройките са същите но разликата е голяма. Засега остава варианта да сменя струните с по-тънки. Thank's Цитирай
ultrazone Отговорено Септември 9, 2005 Автор Отговорено Септември 9, 2005 Между другото Burton, какво значи натегнат гриф? Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 Проблемът е в радиуса най-вероятно,ако правилно съм разбрал за какво се оплакваш.Също може би дължината на мензурата.Единственият изход от тези два проблема е нов гриф. Владо Цитирай
Burton Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 (Редактирано) gorer, мисля че това не се нарича "твърд гриф", а просто гриф без радиус :think: ...btw, аз гриф без радиус съм виждал сигурно само веднъж...иначе всички Jackson-и, Ibanez-и и т.н. изглеждат с плоски грифове, но си имат радиус! @ultrazone, не знам дали ще мога да го обясня точно, но...като се прави грифа, си има технология, нали така? затова различните грифове/марки грифове се усещат различно...един е по-мек, друг по твърд, по удобен/неудобен и т.н. Та ако грифа е направен така, че трябва да е по-натегнат /което се прави с trus rod-a,за да е прав/ може да имаш усещането, че е по-твърд...съответно ако има по-малко напрежение в грифа, усещането е "по-меко" Абе...общо взето искам да кажа че зависи как е правен грифа! Редактирано Септември 9, 2005 от Burton Цитирай
Black Bird Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 ако струните са прекалено ниско и мензурата не е точно настроена грифа има грешен наклон спрямо тялото струните се усещат твърди независимо от дебелината! Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 На твърд гриф се свири със зор, нали? Според мен са възможни следните причини за това: 1)Профилът на шийката е кофти - сравни с удобния гриф 2)Грифът се е огънал - доближи една струна на 1-во и последно прагче и виж дали струната не е високо над междинните прагчета 3)Струните са си твърди (както казаха по-горе, дебели или пък стари) Мисля, че не зависи от позициите, освен ако не са изтъркани, както и от това дали фингърбордът е прав или заоблен. Цитирай
ultrazone Отговорено Септември 10, 2005 Автор Отговорено Септември 10, 2005 Мерси, пичове, ще огледам вариантите и ще видя какво може да се направи Цитирай
Recommended Posts