Jump to content
Българският форум за музиканти

It's Me Again


DimebagDaniel

Recommended Posts

Първо да се похваля за новата ми китара 422.jpg

И да се оплача от себе още като я купих и я прецаках ... :) Скъсах струна , а другите струни бяха ръждясали и тръгнах да ги сменям.. и понеже е с флойд (аз досега флойд не съм имал) и ми казаха как да ги сменя като забравиха да споменат 4е не трябва да ги махам всичките струни :wall: и ми се прецака флойда и после се налагаше да го управям сам .. нямаше кой друг да ми го оправи , радвам се че е наред китарата сега .. Та сега пак скъсах струна отново :P и понеже съм с по-дебели струни сега и китарата ми е в Си настроена се поразрових малко из нета и прочетох че трябвало да се прави нещо на флойда за да се сложат по тънки струни... Та викам да ви питам вас какво трябва да правя че да не прецакам пак нещо :virtuoz: че къвто сам идиот и сакатлия :) айде благодаря предварително :) и сори че написах 1000 безсмислени работи надявам се да ме разбере някой :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе аз нещо не те разбирам :virtuoz: Искаш да си сложиш по-тънки струни ли? Слагаш ги, настройваш я и гледаш дали флойда ти е хоризонтален. Сигурно няма да е и ще се наложи да побъзикаш пружините дето го държат отзад (сигурно ще трябва да ги отпуснеш). Та отпускаш ги докато стане хоризонтален, настройваш и гледаш как е. Може би ще трябва да върнеш малко и така няколко пъти :) Хубавото е, че един път като го направиш и докато не си смениш дебелината на струните или настройката, си стои така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо - Честито ! :virtuoz:

 

Не знам дали това което виждам на снимката е това което си мисля, но ако е Yamaha 420 Drop 6 - имах такава по едно време. Тя идва със струни 11-ки и е настроена надолу (както подсказва модела). Понеже това не ми е по вкуса, аз и сложих 9-ки и я настроих нормално - от Ми.

 

Ще трябва да махнеш капачето на флойд-а отзаде и да отвиеш малко болтовете, които държат планката за пружините - т.е. да отпуснеш пружините, за да може флойда да стои хоризонтално. Имай в предвид, че е голяма играчка - всеки път като поотпуснеш пружините, флойд-а ще се премества, китарата се разстройва и трябва отново да я настроиш точно преди да решиш дали да отпускаш още или да понатегнеш малко.

 

Ако грифът се поизправи като резултат от по-ниският опън на по-тънките струните, ще се наложи и малко да се побъзикаш с тръс рода (металната пръчка в средата на грифа). Трябва грифът да има лека дъга, в противен случай на първите прагчета ще ти браждят струните.

 

Почти сигурно е, че ще се наложи да оправиш и интонацията на китарата - естествен флажолет на 12-то прагче и тонът при натисната струна на 12-то прагче трябва да са еднакви. Това за всяка струна.

 

Ак не са ти ясни тези неща, потърси из китарният форум теми за настройка на китара. Също така можеш да прочетеш страшно много полезни неща ето тук: http://www.ibanezrules.com/tech/setup/index.htm.

 

Ако нямаш книжката на Yamaha-та, мога да я сканирам и да ти я пратя - там има някакви елементарни обяснения по темата. Най-добре прочети сайта за Ibanez.

 

Успех и много кеф с новата китарка ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А трябва ли да се отпуснат струните, преди да се пипат пружините ?

Флойда се проверява дали е хоризонтален когато китарата е настроена, а след това, за да е по-лесно, трябва ли да отпусна струните и да пипам вече пружините ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

даниелчо, от динакорда ли си я купи? тая дето беше на витрината?

ами слагай квито щеш струни само че погледни дали флойда е хоризонтален. ако не е - махаш капака отзад и регулираш пружините, настройваш там въртиш а

абе ти ше набараш цаката. изнервящо е. ако не отиди и питай емо, той ще те оправи :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да но все ходя да го тормозя човека и направо ме е срам вече :wall: Целта ми е да мога да си настройвам китарата в Ми и в Ре , сега съм със струни размер 10-60 , ако ги заменя с 10-46 ще стане ли работата ? И между другото благодаря за информацията :P Дано да успея да я управя сам :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега, ти си взел китара която е предназначена за свирене в СИ. не съм сигурен но мензурата и е по-дълга отколкото на обикновените които са направени за МИ. с тези дебели струни 10-60 не можеш да свириш в МИ или РЕ. ако вемеш 9-42 или 10-46 работата ще стане

 

НО

 

трябва да пренастроиш октавите защото сегашната ти настройка е друга. това става като мърдаш напред назад носачите на струните, но затова най-добре отиди при емо защото има опасност да одрискаш пейзажа :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да но все ходя да го тормозя човека и направо ме е срам вече :wall: Целта ми е да мога да си настройвам китарата в Ми и в Ре , сега съм със струни размер 10-60 , ако ги заменя с 10-46 ще стане ли работата ? И между другото благодаря за информацията :P Дано да успея да я управя сам :ph34r:

Забрави с флойд да си сменяш често настройките :P:) Като видиш какъв зор е да го направиш 1 път, ще се откажеш да я сменяш по-често от веднъж годишно :P Така че си харесай една само. 10-46 са добре за МИ, за РЕ си вземи 10-52 или 11-52.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.